t/m 10-10-2017, Mosa Design Studio , Pedro de Medinalaan 1a, Amsterdam, 10.30 uur (inloop 10.00 uur), gratis, gert@bno.nl

In deze editie van BNO Interieurzaken kijken we naar de inrichting van de openbare ruimte.

- DEZE EDITIE IS HELAAS AFGELAST! -

Ook in de openbare ruimte zijn ontwerpers actief, om het gebruik, de beleving van de ruimte zo optimaal mogelijk te laten zijn. Welke zaken kom je tegen als ontwerper voor de openbare ruimte of als landschapsarchitect? Wie wordt de gebruiker en wat wil deze?

Sprekers

ipv Delft creatieve ingenieurs is specialist in het ontwerpen, engineeren en realiseren van infrastructuur, verlichting en openbare ruimte. Zij ontwerpen bruggen,tunnels en verlichting, van armatuur tot lichtvisie. Ivo Mulder zal onder andere ingaan op de ontwerpvragen, die relevant waren voor de inrichting van de Spaarndammertunnel in Amsterdam (realisatie 2016-2017).

STUDIO 1:1 richt zich op onderzoek en ontwerp in de openbare ruimte waarbij sociale en ecologische vraagstukken centraal staan. Voor woningcorporatie Woonbedrijf in Eindhoven ontwikkelde STUDIO1:1 concepten en strategieën waardoor het Woonbedrijf kon bijdragen aan het behoud en het versterken van de biodiversiteit in Eindhoven. Lucas Zoutendijk vertelt o.a. over de app voor bewoners waar door middel van augmented reality een andere kijk op een buurt kon worden gegeven.

Joost Rosdorff is adviseur ontwerp Openbare Ruimte bij de gemeente Utrecht. Hij zal ingaan op de eisen aan de openbare ruimte rondom het verbouwde Utrechtse Centraal Station. 

Henk Schuitemaker is landschapsarchitect bij VLUGP, een ontwerpbureau voor stedebouw- en landschapsarchitectuur. Zij maken plannen op alle schaalniveaus: van grootschalige landschaps- en stedebouwkundige plannen tot aan concrete inrichtingsplannen voor openbare en private ruimten. In 2016 wonnen zij de competitie voor het ontwerpen van een nieuwe stadswijk in Kazan (Rusland). 

Buitenom is in 2003 opgericht door Minka Haverkorn en Carolien Oomes. Een ontwerpbureau dat gespecialiseerd is in conceptontwikkeling, de inrichting van de openbare ruimte, kunstprojecten en het ontwerpen van producten voor de straat. Minka Haverkorn geeft toelichting op het ontwerp van een niet al te groot plein in Amsterdam IJburg waar voor kinderen plaats moet zijn. Wat kun je met een beperkt vloeroppervlak? 

Aansluitend aan het programma wordt er geluncht.

Over BNO Interieurzaken

BNO Interieurzaken is een serie informatieve ochtenden in de Mosa Design Studio in Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomsten worden uiteenlopende onderwerpen op het gebied van interieurontwerp en architectuur behandeld. 

Eerder in deze serie: Theater theater!; Stationsinterieurs; Hello, I am A'DAM; The office; Herbestemming; Retail therapy; Particulier opdrachtgeverschap; Visies op een duurzaam interieur; Beperkt houdbaar vs. maximale impact; Groen in het interieur en Nieuwe werkplekconcepten. Klik hier voor een overzicht.

Aanmelden

Aanmelden kan i.vm. de catering tot 8 oktober via bno@bno.nl.

Beeld

Spaarndammertunnel, ipv Delft
Augmented Reality-flats, Studio 1:1
Machaon Valley, VLUGP
Kiekeboe speelplein Ijburg, Buitenom