t/m 10-06-2014, Pakhuis de Zwijger, Amsterdam, inloop 19.30 uur, aanvang 20.00 uur, BNO-leden gratis, niet-leden 5 euro, www.bno.nl/spellbound , spellbound@bno.nl

Met ontwerper/acteur Tomm Velthuis en ontwerper Philip Lüschen.

Sprekers

Tomm Velthuis is ontwerper en acteur. In beide rollen vertelt hij verhalen. Als vormgever spreekt hij met een heldere vormtaal dat voor een breed publiek verstaanbaar is. Middels een vlijmscherp gevoel voor humor vertaalt hij zijn ongenoegen over de wereld om hem heen in vriendelijk uitziende producten. Als acteur speelt hij met zijn publiek op een heel andere manier. Beide vormen gaan we van hem zien! 

Op verhalende wijze bedenkt Philip Lüschen onconventionele oplossingen rondom uiteenlopende vraagstukken. Zijn ontwerpen, waaronder het 'Sneak-in-Front Tool' om mee voor te dringen in wachtkamers of het 'Air Balloon Winners Station' waaruit gratis ballonvaarten vertrekken, maken het vertrouwde vreemd. Zijn oplossingen lijken op het eerste gezicht absurd, maar hebben altijd een verborgen functie. Door zijn ontwerpen in een bepaalde omgeving te plaatsen, laat hij zijn verhalen tot leven komen en verleidt hij het publiek hierin te participeren. Philip Lüschen werkt zowel in opdracht als aan vrij werk vanuit zijn studio in Amsterdam.

Beeld: Verhaal op Schaal, Tomm Velthuis & Sneak In Front Tool, Philip Lüschen.