t/m 24-03-2015, Kapitaal, Plompetorengracht 4, Utrecht, 19.30 uur (19.00 zaal open), BNO-leden gratis, niet-leden 5 euro, utrecht@bno.nl

Een avond met inspirerende lezingen van Mijksenaar wayfinding experts, Ontwerpwerk en Bas Koopmans.

Multidisciplinair ontwerpbureau Ontwerpwerk heeft zich de laatste tien jaar ingezet om het werk van grafisch ontwerper Gerd Arntz kenbaar te maken bij een breed publiek. Projectleider Laura van Uitert vertelt over hoe het bureau het archief van Arntz (met 4.000 met de hand getekende iconen en symbolen) heeft ontsloten via een boek, een website en een app.

Bas Koopmans (Baster) is ontwerper met een eigen handschrift. Zijn werk springt in het oog vanwege de crispy eigentijdse vormgeving; sterk in eenvoud met een olijke knipoog. Hij geeft door middel van beeld en typografie vorm aan ideeën waarbij identiteit een belangrijke rol speelt.

Mijksenaar wayfinding experts is een internationaal opererend ontwerpbureau dat bekend is geworden met het ontwerpen van visuele informatie. De wayfindingsystemen van de hand van Mijksenaar, zoals de bewegwijzering voor Schiphol, de NS en later de New Yorkse luchthavens, worden dagelijks door miljoenen reizigers gebruikt. Projectleider Fenne Roefs komt in Kapitaal vertellen wat er bij het ontwikkelen van duidelijke bewegwijzering komt kijken.

Meld je aan via utrecht@bno.nl of facebook.com/bnoutrecht.

BNO Utrecht