t/m 25-11-2014, Kapitaal, Plompetorengracht 4, Utrecht, 19.30 uur (19.00 zaal open), BNO-leden gratis, niet-leden 5 euro, utrecht@bno.nl

Een nieuwe bijeenkomst van BNO Utrecht met drie inspirerende sprekers: Jan Rothuizen, Floris Hovers en The Stone Twins

Jan Rothuizen bezoekt steden, wijken, pleinen en huizen en noteert gaandeweg wat hij ziet, denkt en voelt. De plekken variëren van een IKEA-showroom en de rosse buurt tot de slaapkamer van een soldaat die omkwam in Afghanistan. Daarnaast bestudeert hij ook satellietfoto's om alle informatielagen van een plek samen te brengen in een beeld. Dit resulteert in handgetekende plattegronden die zijn verhalen presenteren op een wijze die verrassend goed past bij hoe wij in deze tijd informatie verwerken: non-lineair en gelaagd.

De ontwerpen van Floris Hovers – meubels, verlichting en miniaturen – verrassen door hun ontwapenende eenvoud. Geen abstract minimalisme, maar het eindresultaat van een langdurig proces van reduceren. Wat overblijft is de essentie – een bijna cartooneske compositie van vorm, constructie en kleur. Bereikt in een samenspel tussen mens en machine. Veel van zijn producten verraden een ietwat naïeve, speelse benadering.

The Stone Twins is een creatief partnerschap bestaande uit tweelingbroers Declan en Garech Stone. Het intrigerende en conceptuele werk van het duo is vrij eclectisch omdat het zowel elementen van grafisch ontwerp, art-direction en copywriting omvat. The Stone Twins staan vooral bekend om het alom gewaardeerde boek 'Logo R.I.P.', A'DAM Toren (de toekomstige culturele hotspot van Amsterdam) en uiteraard ook om hun uitgesproken mening. Op 25 november vertellen zij in Kapitaal over hun werk.
Enjoy in Super Stereo!

Meld je aan via utrecht@bno.nl of facebook.com/bnoutrecht.

BNO Utrecht