t/m 17-11-2015, Kapitaal, Plompetorengracht 4, Utrecht, 20.00 uur (19.30 zaal open), BNO-leden gratis, niet-leden 5 euro, utrecht@bno.nl

Dinsdag 17 november organiseert BNO Utrecht weer een avond met inspirerende lezingen van ontwerpstudio LUST, Rogier Arents en Vanessa van Dam.

Vanessa van Dam studeerde in 1996 af van de Grafisch Ontwerp afdeling van de Gerrit Rietveld Academie. Sindsdien runt ze een succesvol bureau in Amsterdam met opdrachtgevers uit het culturele veld (musea, archtiecten, fotografen, mode-ontwerpers, uitgevers, etc.). Ze gebruikt diverse media; van boeken tot flyers, van websites tot exposities. Vanessa geeft les aan de Masteropleiding Grafisch Ontwerp aan de St. Joost Academie in Breda en ook aan andere academies. Daarnaast is Vanessa de afgelopen jaren vaak adviseur geweest in diverse subsidie-commissies, en heeft ze in de jury's voor o.a. Best Designed Books gezeten (in Nederland en Leipzig).

Rogier Arents is ontwerper en grafisch kunstenaar en woont en werkt in Rotterdam. Hij is gefascineerd door wetenschap, kennisoverdracht en de betekenis van beeld binnen wetenschappelijke disciplines. Zo realiseerde hij verschillende projecten waarin wetenschappelijke kennis wordt vertaald naar een toegankelijke visuele taal. Rogier richt zich onder meer op het ontwikkelen van innovatieve visualisatie-methoden. Hiervoor doet hij grafisch onderzoek en interactief onderzoek gericht op analoge en digitale technieken.

LUST is een internationaal georiënteerde ontwerpstudio en houdt zich bezig met het verkennen van nieuwe invalshoeken voor grafisch ontwerp, interactiviteit en software. Volgens LUST komt een ontwerp tot stand door een analytisch proces, waaraan uitgebreid onderzoek is voorafgegaan. Zij publiceerden samen met Casey Reas en Chandler McWilliams het boek Form + Code in Design, Art and Architecture, een niet-technische introductie op de geschiedenis, theorie en praktijk van het gebruik en de ontwikkeling van software in de kunsten. Daarnaast is hun interactieve installatie Type/Dynamics te vinden in het Stedelijk Museum Amsterdam.

Meld je aan via utrecht@bno.nl of facebook.com/bnoutrecht.

BNO Utrecht