t/m 30-06-2017, BNO, Danzigerkade 8A, Amsterdam, 9.00 - 18.00 uur, BNO- / BNS-leden: gratis, Niet-leden: 5 euro,

Schrijf je in en je bent in één dag weer helemaal bij!

Werk je voor jezelf en wil je meer grip krijgen op je financiën? Maken onderhandelingen je onzeker en wil je meer kennis van de kleine lettertjes? En hoe zorg je ervoor dat jouw portfolio eruit springt zodat jij die ene baan of geweldige opdracht krijgt?

Bootcamp voor Beeldmakers biedt meerdere stoomcursussen op één dag, zodat je je daarna nog beter staande kunt houden als zelfstandig ondernemende illustrator, gamer, animator of stripmaker.

Programma

Bootcamp voor Beeldmakers zit met militaire precisie in elkaar:
09:00 - 09.30 uur inloop en ontvangst met koffie en thee
09.30 - 10.45 uur Auteursrecht voor beeldmakers - Anouk Siegelaar (jurist BNO)
11.00 - 12.15 uur Haal meer uit je beroepspraktijk - Kitty de Jong (zakelijk adviseur BNO)
12.30 - 13.30 uur lunch - neem zelf je lunch mee of bestel die voor 10 euro per persoon
13.30 - 14.00 uur Crowdfunding - Alyssa Mahler (projectmedewerker Voordekunst)
14.00 - 14.30 uur Mijn beste portfolio - Vivian Ronden (Shop Around)
14.45 - 16.45 uur Portfolio Review voor Beeldmakers
16.30 - 18.00 uur balcon borrel

Aanvullende informatie programma

Auteursrecht voor beeldmakers
Mag ik bestaand beeld bewerken of gebruiken? Hoe regel ik (her)gebruik van mijn illustraties? Mag ik opdrachtwerk ook aan anderen verkopen? Dit heeft allemaal te maken met het auteursrecht en het maken van afspraken daarover. 
Copyrights en contracts; het zijn misschien niet de leukste kanten van je praktijk, maar het kan een hoop misverstanden en problemen voorkomen. Tijdens deze bijeenkomst word je bijgespijkerd over het auteursrecht en krijg je tricks and tips over het onderhandelen met je opdrachtgever over de zakelijke randvoorwaarden van je opdracht. Uiteraard is er veel ruimte voor het stellen van vragen. Mr. Anouk Siegelaar is juridisch adviseur van de BNO en mede-auteur van het BNO-handboek Auteursrecht voor ontwerpers.

Haal meer uit je beroepspraktijk
Je werkt voor jezelf of bent van plan dat te gaan doen. Maar hoe pak je dat aan? Waar begin je, waar moet je rekening mee houden? En hoe weet je of je goed bezig bent? Hoe vind je werk en hoe zorg je dat je eraan verdient? Dat zijn vragen waar elke zzp-er mee worstelt of heeft geworsteld. Kitty de Jong is zakelijk adviseur van de BNO en mede-auteur van het BNO-handboek voor het opzetten van een ontwerppraktijk.

Crowdfunding
Crowdfunding begint bij een goed idee. Een aansprekend idee waar je graag over vertelt. Want hoewel veel mensen denken dat de funding centraal staat, draait juist alles om het publiek, het draagvlag, de crowd. Door het vertellen van je verhaal en het versterken van je zichtbaarheid vergroot je je kansen om geld op te halen met je campagne aanzienlijk. 
Alyssa Mahler van Voordekunst, platform voor crowdfunding in de creatieve sector, vertelt over hoe je een eigen crowdfunding actie kunt beginnen.

Mijn beste portfolio
Shop Around is een agentschap voor à-la-carte illustratie, animatie, motion graphic en grafisch ontwerp met kantoren in Amsterdam en New York en klanten van over de hele wereld. Vivian Ronden van Shop Around legt uit hoe zij en haar collega's de portfolio’s beoordelen die ze toegestuurd krijgen.

Portfolio Review voor Beeldmakers
Portfolio Review voor gamers, illustratoren, stripmakers, animatoren en iedereen die verder beeld maakt. Kijk voor meer informatie over dit onderdeel en de besprekers op Portfolio Review voor Beeldmakers.

Aanmelden

Meld je aan via een e-mail naar gert@bno.nl. Wil je deelnemen aan de portfoliogesprekken? Geef dan ook de naam door van de persoon met wie jij een gesprek wilt hebben.

Geef bij je aanmelding ook door als je wilt dat wij een lunch voor je bestellen. We brengen hier dan 10 euro voor in rekening.

Deelname aan deze bootcamp is voor BNO- / BNS-leden gratisNiet-leden betalen 5 euro.