t/m 10-05-2017, Amsterdam,

Ontmoet met Makers Unite en de BNO de creatieve professionals onder nieuwkomers en vluchtelingen.

Hoe is het om je zorgvuldig opgebouwde designpraktijk achter te laten in het moederland wat je moest ontvluchten? En hoe ga je zonder portfolio en netwerk, maar mét jouw rijke ervaring en kennis, weer aan de slag in je nieuwe thuisland?

Onder nieuwkomers en vluchtelingen bevinden zich vele soorten professionals waaronder ontwerpers. Makers Unite en de BNO slaan de handen ineen om die creatieve makers op weg te helpen. In het programma voor sociale integratie van Makers Unite worden nieuwkomers geïntroduceerd in ons professionele netwerk.

Open Huis 24 april

Nieuwsgierig naar het programma en de nieuwkomers die Makers Unite onder haar hoede heeft? Op 24 april vindt de eerste ontmoeting plaats. Vanaf 14.00 uur openen zij hun deuren in Amsterdam Nieuw-West om kennis te maken.

Matchmaking 10 mei

Daarna vindt op 10 mei een bijeenkomst bij de BNO in de Houthavens plaats. Ontwerpers en bureaus worden van harte uitgenodigd om vanaf 16.00 uur de mogelijkheden en vormen van samenwerking te verkennen. Uiteindelijk streven we naar het maken van concrete matches met deze nieuwe makers. Van éénmalige workshop Dutch Design Do’s and Don’ts of een opfriscursus Illustrator door een zzp-er. Tot een volwaardige traineeship of stage bij een bureau. De vorm van de match bepalen jullie samen.

Interesse?

Meld je dan hier aan of neem contact op met Marsha Simon. Zij staat je graag te woord over dit bijzondere project en is te bereiken op +31(0)6 14 46 52 03. Of stuur haar een email marsha@bno.nl.

Klik hier voor meer informatie over Makers Unite.