t/m 03-04-2017, www.dutchdesignawards.nl

Behoor jij tot de top van de ontwerpers die ons dagelijks leven of zelfs de toekomst vormgeven? Doe dan mee met de Dutch Design Awards 2017!

Dutch Design Awards beloont sinds 2003 Nederlandse ontwerpers voor hun meest indrukwekkende, vernieuwende, baanbrekende, soms wereldverbeterende projecten. Met Be the Future roept DDA gevestigde namen en jong talent op om zich in te schrijven en zo kans te maken op een felbegeerde Dutch Design Award. Ontwerpers geven vorm aan de toekomst die voor ons ligt. Wie van hen verandert de wereld en op welke manier en op welke schaal? De werkelijkheid van morgen wordt nu ontworpen. Behoor jij tot de top van ontwerpers die ons dagelijks leven of zelfs de toekomst vormgeven? Stuur je project dan nu in voor Dutch Design Awards 2017!

Deelname & categorieën

Er zijn zes hoofdcategorieën:

-Product
-Fashion
-Habitat
-Communication
-Design research
-Service & systems 

Jonge ontwerpers kunnen tot en met 18 april aanmelden voor de YOUNG DESIGNER AWARD. Het beste uit alle categorieën wordt bekroond met de FUTURE AWARD en tijdens DDW wordt bovendien nog de PUBLIC AWARD uitgereikt.

Jury & criteria

Commissies van onafhankelijke experts stellen op basis van de inzendingen en gescout werk een shortlist samen van finalisten. Hieruit wijst een internationale, breed samengestelde vakjury de winnaars aan. Ingezonden projecten worden beoordeeld op de volgende criteria:

-Esthetiek
-Impact
-Innovatie
-Productiewijze
-Samenwerking 

Doorslaggevend is de mate waarin het ontwerp vernieuwend is en/of een relevante bijdrage levert aan de samenleving. Daarnaast is het belangrijk dat het ontwerp tussen mei 2016 en mei 2017 is gerealiseerd.

Inschrijven en deadline

Klik hier om je in te schrijven. De deadline is 3 april.