t/m 24-05-2017, Muziekgebouw aan 't IJ, Piet Heinkade 1, Amsterdam, www.whatdesigncando.com

De BNO is aanwezig en organiseert drie Circle Sessions. BNO-leden krijgen 10% korting op de tickets.

WDCD vindt dit jaar plaats op 23 en 24 mei in het Muziekgebouw aan 't IJ te Amsterdam. De jaarlijkse conferentie, waarbij de maatschappelijke impact van design centraal staat, is dit jaar geheel gewijd aan het meest urgente probleem van onze tijd: klimaatverandering. BNO-leden kunnen met 10% korting naar het event (zie onder voor de kortingscode).

BNO Circle Sessions

De BNO organiseert drie Circle Sessions waarin de belangrijke rol van de ontwerper in het werken naar een toekomstige duurzame wereld onder de loep wordt genomen.

Closing The Loop
Doe mee aan deze circulair design pressure cooker en verander je business in een circulair bedrijfsmodel met behulp van de ‘Products that Last-methode’ ontwikkeld door de TU Delft. 

Sprekers: Ellen Schindler (Kossmann.dejong)
Moderator: Pieter van Oss (CIRCO)
23 mei / 11.35 - 13.05 uur

Check Your Hidden Impact 
Bij het beoordelen van de impact van de consument op het milieu, hebben we de neiging om alleen naar het product te kijken, zonder rekening te houden met de volledige supply chain. Door deze ‘hidden impact’ in aanmerking te nemen, kunnen ontwerpers en consumenten echter veel efficiënte veranderingen aanbrengen. In deze workshop bekijk je de impact van je privéleven teneinde de negatieve effecten voor het milieu zo effectief mogelijk te verminderen. 

Spreker: Babette Porcelijn
23 mei / 14.00 - 15.30 uur

Adopting the Circular Design Guide
De overgang naar een circulaire economie is een van de grootste creatieve uitdagingen van onze tijd. Daarom staken Ellen MacArthur Foundation and IDEO de koppen bij elkaar en ontwikkelden zij de Circular Design Guide. De gids helpt innovators om meer elegante, effectieve, creatieve oplossingen voor de circulaire economie te creëren. In deze interactieve workshop gaan wij met jullie o.a. een internationaal platform creëren dat ontwerpers motiveert om het circulaire ontwerpen te implementeren in hun praktijk.

Sprekers: Emma Fromberg (Ellen MacArthur Foundation) en Arianne Orilliac (IDEO)
Moderators: Jop Japenga en Jan Belon (Afdeling Buitengewone Zaken)
24 mei / 11.35 - 13.05 uur

Kijk hier voor meer informatie over deze sessies.

Tickets - 10% korting BNO-leden

BNO-leden krijgen 10% korting op WDCD-tickets. Gebruik hiervoor de PROMOCODE 'bno-v10x17'. Let op, deze code vul je online pas aan het eind van je bestelling in. Klik hier om een ticket te bestellen.

Podium programma

WDCD is dit jaar groter en dynamischer dan ooit, met een diverse line-up van sprekers uit binnen- en buitenland, zoals de Canadese ontwerper Bruce Mau, IKEA's hoofddesigner Marcus Engman, voormalig burgemeester van Mexico-Stad Marcelo Ebrard, Pentagram-designer Harry Pearce en de Braziliaanse top-chef Rodrigo Oliveira. Het publiek wordt op een uitdagende manier betrokken bij de diverse workshops, waarbij interactie met de experts centraal staat.

Kijk hier voor de volledige sprekerslijst.

Foto (v.l.n.r.): Ellen Schindler, Babette Porcelijn en Emma Fromberg