07-10-2015 - Dude's design graduates kijken vooruit: in dit artikel fashion designer Isabelle Tellié. 

De half Duits en half Franse Isabelle Tellié studeerde Fashion design aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Arnhem en voelt zich mede daardoor inmiddels zelfs al een beetje Nederlands. Deze zomer studeerde ze af met Formblatt 151, een flashback naar vervlogen tijden en tegelijkertijd een collectie over onze innovatieve tijdgeest. Tellié grijpt terug naar de jaren zestig en Bauhaus en maakte een collectie vol contrasten en veel handgemaakte stukken waarvoor gebruik is gemaakt van innovatieve technologie zoals laseren en 3D printen.

 

'IK WIL INNOVATIEVE
TECHNOLOGIE GEBRUIKEN
OM NIEUWE WEGEN TE OPENEN
IN DE TEXTIELINDUSTRIE.'

 

Kan je collectie ook op grote schaal worden geproduceerd?
'Ik ben altijd al op zoek geweest naar nieuwe en bewustere manieren om kleding te maken. Ik wil juist ook innovatieve technologie gebruiken om nieuwe wegen te openen in de texitielindustrie. Tijdens mijn afstuderen heb ik samengewerkt met verfbedrijf DyeCoo textiles, dat stoffen alleen met behulp van CO2 verft zonder gebruik te maken van een druppel water. Juist deze samenwerking zal het mogelijk kunnen maken om mijn kleren op grote schaal te kunnen produceren.'

Waarmee ben je momenteel bezig?
'Er lopen veel interessante projecten zoals exposities als Innovate Arnhem en beursen. Verder heb ik mij in Berlijn gevestigd omdat de stad zeker voor mijn doel grote mogelijkheden biedt en voor verandering en nieuw denken openstaat.
Ik heb het altijd interessant gevonden creatieve kunstvakken te combineren, dus samen te werken met product design en fine arts. In de toekomst wil ik graag mijn eigen kledinglijn opzetten waarin invloeden uit deze vakken zichbaar zijn. Daarbij wil ik gebruik blijven maken van innovatieve technologie om de kledingindustrie op een positieve en bewuste manier te kunnen inspireren.'

Design: Isabelle Tellié
Project: Formblatt 151
Opleiding: ArtEZ Arnhem
Afdeling: Fashion design
www.isabelletellie.com

Het afstudeerwerk van Isabelle Tellié werd geselecteerd voor de eerste eindexamenspecial van Dude, Dutch Designers Magazine. Een groot deel van de dertig design graduates is nog tot en met 11 oktober te zien op de Dude Expo in de galerie van Dog and Pony in Amsterdam. 

Dude