#Nieuws

07.03.2024

Steun de Nederlandse stripmakers!

Ondersteun de opkomende generatie Nederlandse stripmakers met Dit Lichaam Van Ons - een baanbrekend boek dat de queer gemeenschap omarmt. Doneer nu via crowdfunding!


Een groep stripmakers heeft een crowdfundingcampagne gelanceerd voor de ontwikkeling van een baanbrekend boek genaamd Dit Lichaam Van Ons. De anthologie, samengesteld door een queer groep van negen jonge stripmakers is een kleurrijke bundel van gekke, mooie, gevoelige (en soms zelfs sexy) verhalen waarin het lichaam centraal staat.

Het boek is niet alleen een manifest voor de nieuwe generatie richting de oude garde, maar ook een pleidooi voor de erkenning van strips als kunstvorm binnen de bredere maatschappij.

De crowdfundingcampagne loopt nog 2 weken tot en met 21 maart.


Doneer!

Dankzij de steun van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Amsterdamse Fonds voor de Kunsten, hebben de makers al een solide basis gelegd voor het project. Nu richten ze zich tot de Nederlandse striptekenaars, de queer gemeenschap en alle vrienden en familieleden voor de laatste duw richting hun doel.

Door financieel bij te dragen aan de crowdfundingcampagne, kunnen supporters niet alleen helpen bij het realiseren van dit unieke project, maar ook deel uitmaken van een nieuwe beweging in de stripwereld die diversiteit, openheid en passie omarmt.


Illustratie rechtsboven door Leyla Ali