#Podcasts

20.03.2024

Designers write: Design & armoede

Aynouk Tan ondervraagt ontwerpers over hun vak aan de hand van korte essays die ze zelf geschreven hebben. Dit keer Architecte Tilde De Vylder en kunstcriticus Maarten Buser.


Wat is de relatie tussen armoede en design? Architect / filosoof Tilde De Vylder en dichter / kunstcriticus Maarten Buser gingen daarover met elkaar het gesprek aan, begeleid door moderator Aynouk Tan De essays die zij schreven over hun kijk op de relatie tussen design en armoede waren daarbij het uitgangspunt.


Sprekers

Tilde De Vylder is een 25-jarige architect en filosoof die ervan houdt om na te denken en te schrijven over wat het betekent om dingen te ontwerpen en hoe dergelijk ontwerp zich tot de wereld verhoudt. Ze is ook medeoprichter van atelier tilafolie en het safe(r)-spacecollectief LEDA.collective. Lees hier haar essay.

Maarten Buser (1991) is dichter en kunstcriticus. In 2016 verscheen zijn debuutbundel ‘Club Brancuzzi’ bij uitgeverij Koppernik. In 2018 won hij een van de basisprijzen van de Prijs van de Jonge Kunstkritiek. In november 2020 verscheen zijn non-fictieboek ‘Geertje van de Kamp in Japan, een Nederlandse kunstenaar in Azië’ (Uitgeverij Waanders). Daarnaast vertaalde hij diverse Engelstalige dichters naar het Nederlands. Lees hier zijn essay.



Designers write is een initiatief van Designplatform Rotterdam en schrijver/filmmaker Joeri Pruys, en wordt ondersteund door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.