06-06-2017 - Met BNO intervisie leer je met vakgenoten om beter te worden in je werk. 

BNO Intervisie

Leren, reflecteren, groeien

Heb je vragen over en/of problemen in je dagelijkse werkpraktijk en behoefte aan feedback? Geef je dan op voor BNO Intervisie. Met intervisie – in het Engels peer to peer coaching – leer je met vakgenoten om beter te worden in je werk. In een groep van 5 à 7 mensen reflecteer je in sessies van ongeveer drie uur op een aantal ingebrachte cases. Dat doe je onder begeleiding van een coach. Vertrouwen en veiligheid staan daarbij voorop zodat iedereen zich kwetsbaar kan opstellen. Na een keer of vier neemt de coach afscheid, en gaat de groep zelfstandig verder. Idealiter kom je met jouw groep eens in de zes weken bij elkaar voor de periode van ongeveer een jaar.

De vragen die aan bod kunnen komen zijn zeer divers: Hoe bereid ik me goed voor op een pitch? Hoe kan ik als ontwerper beter onderhandelen en waarom vind ik dit zo moeilijk? Hoe komt het dat de verwachtingen van mij en mijn klanten uit elkaar lopen en versta ik mijn opdrachtgevers eigenlijk wel? Ik heb geleerd te acquireren, maar wat belemmert mij om het daadwerkelijk te doen? Hoe kan ik als projectmanager beter functioneren tussen ontwerpers en opdrachtgevers? Hoe kan ik beter omgaan met deadlines en alle stress die daarbij komt kijken?

Wat brengt het jou?

Intervisie werkt probleemoplossend en stressverlagend. Je leert op drie verschillende niveaus tegelijk:

  • de werksituatie: je krijgt inzicht in je eigen casus en in die van anderen
  • het procesniveau: je oefent je in vaardigheden waar je elke dag wat aan hebt in jouw praktijk – eenvoudige, maar niet makkelijke vaardigheden zoals luisteren, feedback geven, vragen stellen;
  • het zelf-reflectieve niveau: je krijg je inzicht in je eigen (belemmerende) overtuigingen, je denk- en gedragspatronen.

De kracht van intervisie zit hem in het leren in een groep, want juist door naar de ander te kijken leer je veel over jezelf. Je ervaart dat er meer mensen zijn die net als jij met bepaalde zaken worstelen en dat is heel prettig. Dit maakt het een rijke methode, die je mensenkennis vergroot en jou in staat stelt om zelfverzekerder in (kritieke) werksituaties te handelen.

Voor wie?

BNO Intervisie wordt voor iedereen uit de ontwerpsector aangeboden. Die diversiteit verruimt de blik en werkt verhelderend.

Proces inschrijven/intake

De eerste groepen zijn inmiddels gestart. Je kan nu aanmelden voor de groepen die starten in 2018. Na je aanmelding ontvang je een intakeformulier en neemt de coach contact met je op voor een gratis intakegesprek.
Aansluitend besluit jij of je inderdaad deelneemt aan BNO Intervisie, of niet. Vervolgens stelt de coach, op basis van de intakeformulieren en -gesprekken en in overleg met de deelnemers de groepen samen. Hij houdt daarbij rekening met je persoonlijke profiel, mate van senioriteit en diversiteit.
Tijdens een kick-off meeting maak je kennis met de rest van de groep. Daarna kun je opnieuw beslissen om door te gaan of niet.
Doorgaan betekent commitment; je ontvangt een uitnodiging voor de eerste vier sessies.

Over intervisiecoach Aart Helder

Aart Helder werkte 15 jaar in de creatieve sector (cultuur, media en design) alvorens zich te richten op mensen en organisaties. Sinds 2016 werkt hij als coach en trainer in uiteenlopende organisaties (o.a. Triodos Bank en de NVJ). Aart Helder verzorgt trainingen en ontwikkelde zijn eigen methode om intervisie te begeleiden. Hij beschouwt intervisie als een heel vruchtbare, betaalbare methode om persoonlijke groei te stimuleren en zo professionele effectiviteit te verhogen.

Prijs

De prijs voor kick-off meeting (3 uur) en vier begeleide sessies (van 3 uur) is in totaal: 

BNO-leden: € 275,- per persoon
Niet-leden: € 330,- per persoon
Deze bedragen zijn exclusief btw.

De intakefase is geheel gratis. Besluit je na de kick-off meeting om te stoppen, dan brengen we 25% van het deelname bedrag in rekening. Daarna ben je het gehele bedrag verschuldigd.

Aanmelden?

Stuur je naam, e-mailadres en telefoonnummer naar bnoacademie@bno.nl. Aart Helder neemt aansluitend contact met je op voor een (gratis) intakegesprek.

Schrijf je in vóór 1 april en verzeker jezelf van deelname dit jaar!