Het interieurontwerp van een nieuwbouw appartement in Rotterdam.

Het appartement werd casco opgeleverd, zodat de indeling (met de schachtruimte in acht genomen) vrij indeelbaar was.
De entree van het ontwerp komt uit op de gangzone, een as waarop alle functies uit komen: woonkamer / keuken, toilet, garderobe, slaap,- en studeerkamer. In het middengebied is het plafond 180mm verlaagd: Dit voor een optimale ruimtelijke ervaring, maar zeker ook om diverse installaties als airco, lichtarmaturen en spots in op te nemen.

Al het vaste meubilair is voor het appartement ontworpen en op maat gemaakt.De slaapkamer heeft een open verbinding met de badkamer, wat wordt geaccentueerd door gelakte garderobekasten die van uit de slaapkamer doorlopen in de badkamer en eindigd in een in dezelfde kleur gelakt glazen douchescherm. Het toilet zowel vanuit de gangzone als vanuit de badkamer toegankelijk, wat qua ruimte een extra toilet overbodig maakt.

Opdracht schetsontwerp t/m werktekeningen, in samenwerking met Rogier Krullaars.

Fotografie: Max van Steen

martijn baxmeier, baxmeier, bxmr