t/m 04-12-2013, Mosa Architectural Ceramics Center (MACC), Pedro de Medinalaan 1a, Amsterdam, 10:00 uur, gratis voor BNO-leden,

Ed. 1 van de serie informatieve ochtendbijeenkomsten bij Mosa in Amsterdam.

BNO Interieurzaken is een serie informatieve ochtenden bij Mosa in Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomsten worden uiteenlopende onderwerpen op het gebied van interieurontwerp en -architectuur behandeld. Aansluitend op de presentaties wordt er geluncht.

De serie start op woensdag 4 december met een bijeenkomst over nieuwe werkplekconcepten.

Nieuwe werkplekconcepten
Bij nieuwe manieren van werken denken we vooral aan flexibele werktijden, aan werken thuis, onderweg en op kantoor. Werk en privéleven worden daarbij beter op elkaar afgestemd, maar lopen ook meer in elkaar over. Dit geeft de individuele medewerker meer grip op zijn/haar eigen uren, agenda en daarmee zijn/haar leven. De werkgever heeft hierdoor beter gemotiveerde medewerkers én – niet onbelangrijk – minder vierkante meters aan kantoorruimte nodig.

Maar welke ruimte faciliteert dit duiventilmodel van in- en uitvliegende medewerkers zo goed mogelijk? Hoe creëer je een inspirerende omgeving voor een vergadering en tegelijkertijd een plek waar werknemers zich kunnen afzonderen als dat nodig is? Hoe ziet het vloerplan van een dergelijke ruimte er uit en welke materialen worden er toegepast? Materialen die duurzaam en onderhoudsarm zijn, maar die vooral ook behaaglijk en uitnodigend zijn in het gebruik.

Het nieuwe hoofdkantoor van de Rabobank (case)
Het thema wordt bekeken aan de hand van het interieur van het nieuwe hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht. Dit gebouw, beter bekend als de Verrekijker, is geheel volgens de uitgangspunten van het Nieuwe Werken ingericht.

Laurens van Gilst (Rabobank Nederland) was als opdrachtgever nauw betrokken bij dit project. Hij zal ingaan op de uitgangspunten en hoe het interieur wordt ontvangen door de medewerkers van de Rabobank. Annemarie Dijkhof (designanders, voorheen ontwerper bij Sander Architecten) zal kort ingaan op de ontwerpvisie 'form follows flow', de grondgedachte bij het project. Verder zal zij vertellen over de samenwerking met de deelontwerpers en de weg van ontwerp naar realisatie. Mariëlle Beek (Perspekt Studio’s) tekende samen met haar team voor de realisatie van het deelproject Rabo Museum over de rijke geschiedenis van de bank.

De bijeenkomst wordt geleid door Chantal Wouters. Chantal is als werkplekstrateeg/design- en verandermanager  betrokken bij meerdere interieurprojecten, onder andere het hoofdkantoor van Shell in Den Haag, het nieuwe hoofdkantoor van NUON en voorheen ook de Kromhout Kazerne in Utrecht. Zij ontwikkelt innovatieve werkplekconcepten en zal vanuit haar ervaring een aantal relevante thema’s en ontwikkelingen toelichten.

Datum: 4 december 2013
Tijd: 10.00 uur (inloop), 10.30 uur (aanvang), 12.30 uur (lunch), 13.30 uur (einde)
Toegang: gratis
Locatie: Mosa Architectural Ceramics Center (MACC)
Adres: Pedro de Medinalaan 1a
Plaats: Amsterdam
Aanmelden: dyan@bno.nl, o.v.v. BNO@MOSA

In verband met de catering horen we graag uiterlijk vrijdag 29 november of je aanwezig bent.

De bijeenkomst wordt georganiseerd in overleg met het platform BNO Interieurarchitectuur en is goed voor 2 uur passende bij- en nascholing.