t/m 23-11-2017, bkkc, Tilburg, 14.30 uur, gratis, www.bkkc.nl

Wat is goed opdrachtgeverschap, hoe ga je als opdrachtgever en opdrachtnemer met elkaar om en waar liggen de pijnpunten?

Wat is goed opdrachtgeverschap, hoe ga je als opdrachtgever en opdrachtnemer met elkaar om en waar liggen de pijnpunten? Hoe kunnen we leren van nieuwe vormen, initiatieven en ervaringen uit o.a. de designwereld? In gesprek met opdrachtgevers uit het bedrijfsleven, onderwijs en sociaal maatschappelijke instellingen. 

Op deze bijeenkomst van bkkc vertelt de BNO vanuit eigen ervaring en neemt je mee langs verschillende typen opdrachten: van de klassieke productvormgever tot de vormgever die zich onderdompelt in het stadslab of in een collectief meewerkt aan maatschappelijke en ruimtelijke opgaven. De BNO ziet de succesverhalen, maar krijgt ook te maken met situaties waarin het niet goed gaat. Wat kan beter, en wat zijn de ideale voorwaarden voor een geslaagde opdracht?

Onder leiding van moderator Nathan de Groot gaan we vervolgens met Wim van Wanrooij (IBN), mr. Anouk Siegelaar (BNO) en Roel Stavorinus (design manager, jurylid Best Client Award), Marieke Ladru (Stimuleringsfonds Creatieve Industrie) en Jos Hardeman (Eduventure en Smart Design to Market) verder in op actuele ontwikkelingen in de vormgevingssector en de gevolgen voor bijvoorbeeld het intellectueel eigendom, de honorering van de inbreng van professionals, artistieke kwaliteit en autonomie. Aan de hand van de door hen ingebrachte praktijkvoorbeelden gaan sprekers, opdrachtgevers en opdrachtnemers met elkaar in debat.

Klik hier om je aan te melden voor dit event.