t/m 22-06-2017, Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, Rotterdam, 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur, normaal 7,50 euro, studenten en BNO-leden 3,75 euro,

Een BNO IMG LAB avond in het teken van hypes.

Afdeling Buitengewone Zaken (A/BZ) deelt deze avond inzichten aan de hand van de Hype Cycle. Dit fenomeen brengt in kaart hoe een nieuwe technologie de hele cyclus doorloopt van belofte tot geaccepteerd product.

Wat dragen creatieven hieraan bij?

NL | Baschz Leeft - Baschz speelt met rages, hypes, memes en andere massa-gerelateerde uitingen en ontwikkelingen. Hij introduceerde o.a. de naam Station Kapsalon en maakte de eerste AR platenhoes. Schuif aan bij Baschz voor de 'allerlaatste' hype en maak met een 3D-pen een fidget spinner.

NL | Nick Topp Creative director Multitude - Multitude, een ontwerpbureau voor visuele branding, werkt voor opdrachtgevers die het binnen hun sector anders doen de rest. Als branding moet verkopen, hoe zorg je dan ervoor dat duurzaamheid geen marketingtrucje is?

NL | Just Things Foundation - Er is meer bewustwording nodig bij ethische dilemma's voor het ontwerpen van Internet of Things producten en diensten. De hype is er, nu nog de juiste tools voor professionals om deze dilemma's te adresseren.

NL | Tom Loois  - Deze goedlachse creative is onderdeel van The No Sex Shop. Met zijn uiteenlopende projecten streeft hij naar sociale verbinding, begrip en het vloeibaar maken van conventies en ingesleten patronen. Kan ontwerp voor seksualiteit weer op de kaart worden gezet?

Moderator van de avond is Bram van Dijktechjournalist voor RTL Nieuws. Hij verslaat van internetcultuur tot privacyissues en van de nieuwste Kickstarter-rage tot de YouTubers-scene, voor zowel online als tv. Voor RTL werkte Bram voor BNR Nieuwsradio, techblog Bright.nl en NRC Next. Zijn favoriete hype dit jaar is de nieuwe 'oude' Nokia 3310. 

Thursday Night Dinner

Voorafgaand aan de Thursday Night is er om 18.30 uur een maaltijd van verse, biologische producten in Het Nieuwe Café. Een kans om alvast van gedachten te wisselen met de sprekers, medewerkers en bezoekers van het avondprogramma. De maaltijd kost 17,50 euro, inclusief drankjes. Tot uiterlijk een dag van tevoren reserveren.

Tickets

Alvast een ticket bestellen? Klik hier.

Beeld: Noor Meijer