t/m 28-09-2017, Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, Rotterdam, 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur, normaal 7,50 euro, studenten en BNO-leden 3,75 euro,

De 67e editie van BNO IMG LAB is i.s.m. Playgrounds met typografie, illustratie en art in beweging. 

Mike Pelletier is een Canadese kunstenaar wonend en werkend in Amsterdam. Zijn oeuvre overstijgt zowel de digitale als de fysieke ruimte door een mix van 3D animatie en kinetisch werk. Door die verschillende technieken te combineren verkent hij in zijn werk hoe het menselijk lichaam vertegenwoordigd is in kunst en het sociale milieu.  

Jeroen Krielaars is oprichter van Animography, een type foundry voor geanimeerde lettertypes. De enige in zijn soort. Vanuit Amsterdam werkt Animography samen met type-designers en motion-designers van over de hele wereld. Naast het uitbreiden van hun eigen collectie werkt Animography ook regelmatig in opdracht. Bijvoorbeeld om custom geanimeerde lettertypes te ontwikkelen als onderdeel van een brand identity. 

Fons Schiedon is een multi talent, illustrator, animator, regisseur, art-director en zelfs installaties zijn hem niet vreemd. Hij werkte onder andere met Submarine Channel, Pictoplasma en is een goede vriend van Playgrounds. In de afgelopen tien jaar gaf Schiedon lezingen en workshops in Duitsland, de VS, Maleisië, Singapore, Spanje, Zweden en Nederland.

Thursday Night Dinner

Voorafgaand aan de Thursday Night is er om 18.30 uur een maaltijd van verse, biologische producten in Het Nieuwe Café. Een kans om alvast van gedachten te wisselen met de sprekers, medewerkers en bezoekers van het avondprogramma. De maaltijd kost 17,50 euro, inclusief drankjes. Tot uiterlijk een dag van tevoren reserveren.

Tickets

Alvast een ticket bestellen? Klik hier.