t/m 26-04-2017, Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, Rotterdam, 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur, normaal 7,50 euro, studenten en BNO-leden 3,75 euro,

Wat doet iemand besluiten het roer om te gooien of een compleet nieuwe weg in te slaan?

Wat als je de oorlog moet ontvluchten en van voren af aan moet beginnen? Veranderen de beelden die je maakt naar aanleiding van een veranderend wereldbeeld? Zorgt de verandering van plek voor inspiratie en wordt het zo een creatieve vlucht naar voren?

Let op! Dit LAB is op woensdag i.p.v. de vaste donderdag!

Sprekers

David Louf a.k.a. Mr. JUNE was in 1985 al onderdeel van de graffitiscene en werkte vervolgens als art-director. Sinds kort heeft hij zijn oude liefde voor de graffiti weer terug gevonden. Gepassioneerd is hij op zoek naar de perfecte vormen en lijnen. De kleuren spatten eraf. 

Voormalig journalist Yassine Salihine werkte bij ANP, KRO, AD en het NRC. Zijn oude liefde industrieel ontwerpen bleef echter kriebelen. Nu ontwikkelt hij bij SLEM voor schoenen- en autobedrijven uit de hele wereld concepten en technische innovatie. Een echte carrièreswitch, of toch niet? 

Zain Naqvi, vluchtte als 9-jarig jongetje van Pakistan naar Nederland en studeerde interieurarchitectuur aan de HKU. Als ruimtelijk vormgever heeft hij een strategie ontwikkeld waar vluchtelingen hun identiteit en talent kunnen benutten en inzetten. 'Boundaries' is de proeftuin die hij ontwierp om zijn strategie te testen en verbeteren.

Marianne en René draaiden tot aan 2007 met groot succes een ontwerpbureau. Totdat de crisis toesloeg en het helemaal mis leek te gaan. Op het dieptepunt kozen ze voor een tegendraadse oplossing en investeerden alles wat ze hadden in een nieuw project. Dat was de start van het grote internationale succes van Secrid, innovatieve prijswinnende wallets. 

Maar het kan ook anders; Rolf en Renata lieten hun luxeleven achter zich en trokken met hun gezin de wijde wereld in. Daar ontmoetten ze inheemse wijzen uit oude culturen wat leidde tot het bioscoopsucces “Down to earth". Editor Sahil Gill neemt ons mee in het ongebruikelijke maakproces van de documentaire en de inspirerende gevolgen bij het publiek.

Tickets

Alvast een ticket bestellen? Klik hier.