t/m 30-03-2017, Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, Rotterdam, 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur, normaal 7,50 euro, studenten en BNO-leden 3,75 euro,

Kan wiskunde aan de basis staan van verbeelding? Staat het daarbij het creatieve proces in de weg of levert het juist schoonheid en originaliteit op?

Een ontwerp dat niet ontstaat uit functie of vorm, maar vanuit een algoritme, formule of eenvoudige optelsom. Reiken de perfectie en complexiteit van die uitkomsten verder dan het menselijke vermogen? Pure mathematics is, in its way, the poetry of logical ideas.

Sprekers

Julius Horsthuis is een visual effects designer en fractal artist. Zijn betoverende en poëtische fractal shorts en Immersive Experiences worden tentoongesteld in galeries en filmfestivals over de hele wereld.

Rinus Roelofs heeft een grote liefde voor mathematische structuren die hij inzet bij het ontwerp van zijn sculpturen. Het oplossen van een wiskundig probleem leidt tot nieuwe inzichten en ideeën. Hij noemt zijn werk “Escher in 3D”.

Pieter Schreurs is architect en programmeur, en specialist in parametrisch ontwerpen. De afgelopen 7 jaar was hij werkzaam voor ONL, sinds kort werkt hij voor Royal HaskoningDHV.

Rogier Arents is grafisch ontwerper en gefascineerd door de overdracht van kennis en de betekenis van beeld binnen wetenschappelijke disciplines. Door middel van interdisciplinaire samenwerking, zoekt hij artistieke manieren om nieuw ontwikkelde technologieën te integreren in de samenleving.

Flyer ontwerp: Ciska Swaak

Thursday Night Dinner

Voorafgaand aan de Thursday Night is er om 18.30 uur een maaltijd van verse, biologische producten in Het Nieuwe Café. Een kans om alvast van gedachten te wisselen met de sprekers, medewerkers en bezoekers van het avondprogramma. De maaltijd kost 17,50 euro, inclusief drankjes. Tot uiterlijk een dag van tevoren reserveren.

Tickets

Alvast een ticket bestellen? Klik hier.