t/m 25-01-2018, Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, Rotterdam, 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur, normaal 7,50 euro, studenten en BNO-leden 3,75 euro,

Een nieuwe BNO IMG LAB over de verstilling en de vergankelijkheid.

Na de drukke en materialistische maand december is het tijd voor bezinning. 2018 beginnen we in alle rust. De stilte voor de storm. We laten ons opgaan in de omgeving, geven ons over aan onze tijdelijke houdbaarheid en bewegen mee in de vergankelijkheid der dingen. Van verval tot minimalisme.

Sprekers

Vervallen en verwaarloosde architectuur is geen voor de hand liggend onderwerp voor een fotograaf maar wel de specialiteit van Precious Decay. Van verlaten kinderkampen, lege ziekenhuizen en ooit luxueuze kastelen maakt Brian fascinerende beelden die direct de vraag ‘Wat is hier gebeurd? oproepen.

In het werk van Marjan Teeuwen staan grootschalige architectonische installaties in gebouwen, die daarna worden gesloopt, centraal. Op basis van de installaties ontstaan autonome fotowerken.

Het Imaginarium of Tears is een groeiende fotocollectie van tranen waarin persoonlijke verhalen centraal staan. Sinds 2015 fotografeert Maurice Mikkers de tranen van de deelnemers aan het project onder een microscoop en transformeert die tot unieke en complexe kunstwerken.

Diana Scherer onderzoekt wat zij 'de dynamiek van ondergrondse plantendelen' noemt. Ze gebruikt plantenwortels als een medium voor het maken van patronen en netwerken. Haar werk bestaat uit wortels die geweven zijn als tapijten of textiel met een gotisch, bloem of arabesk motief.

Thursday Night Dinner

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt vanaf 18.00 uur de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à 7,50 euro zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina of aan de bar op de avond zelf. Ook is het museum tot 21.00 uur open.

Tickets

Alvast een ticket bestellen? Klik hier.