t/m 19-10-2017, Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, Rotterdam, 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur, normaal 7,50 euro, studenten en BNO-leden 3,75 euro,

19 oktober staat BNO IMG LAB in het teken van het Cross Comix Festival dat een dag later start in Rotterdam. 

Het thema van Cross Comix is dit jaar 'De Grote Oversteek'. 

Sprekers

De Stripclub brengt met een live hoorspel een ode aan de curieuze pulpstrips uit de jaren '70. De tekeningen van de oorspronkelijke strip worden geprojecteerd en tot leven gebracht met behulp van een cast van 5 stemacteurs. Deze nemen niet alleen de tekst van de personages voor hun rekening, maar voorzien het verhaal ook van muziek en geluidseffecten.

Emmanuel Lemaire uit Frankrijk publiceerde vorig jaar een graphic novel 'Rotterdam- Un séjour à fleur d'au' - over zijn verblijf in Rotterdam. In het voorjaar van 2018 komt het boek in de Nederlandse vertaling uit bij uitgeverij Douane. 

Noël Ummels is de redacteur van het boek 'Songs of Silence': tien tekenaars uit Afrika, Azië en Zuid-Amerika, verhalen zonder dialoog zijn en geïnspireerd op bekende songtitels over misstanden in de wereld die lang niet altijd de aandacht krijgen die ze verdienen. 'Songs of Silence' verschijnt in oktober als luxe hardcover.

Moshe Gilula, geboren in Israël. Woont sinds 1994 in Nederland. Heeft in Israël als stripmaker, cartoonist en illustrator in vrijwel alle toenmalige bladen en tijdschriften gepubliceerd, waaronder The Jerusalem Post. Hij is één van de tekenaars in het boek 'Songs of Silence'. In Nederland verschenen cartoons van hem in de Volkskrant en de Groene Amsterdammer. 

Wilbert Plijnaar begon zijn carriëre in 1972 bij Donald Duck. In 1995 verhuisde hij op uitnodiging van Warner Bros naar Hollywood. Hij werkte daar als animator, scenarioschrijver en artdirector aan o.a. Ice Age, Despicable Me, Shrek en Over the Hedge. 

Thursday Night Dinner

Voorafgaand aan de Thursday Night is er om 18.30 uur een maaltijd van verse, biologische producten in Het Nieuwe Café. Een kans om alvast van gedachten te wisselen met de sprekers, medewerkers en bezoekers van het avondprogramma. De maaltijd kost 17,50 euro, inclusief drankjes. Tot uiterlijk een dag van tevoren reserveren.

Tickets

Alvast een ticket bestellen? Klik hier.