t/m 26-01-2017, Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, Rotterdam, 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur, normaal 7,50 euro, studenten en BNO-leden 3,75 euro,

Een beetje overdreven en een beetje vreemd is eigenlijk best lekker. Dus duiken we het nieuwe jaar in met niets dan flamboyante overdaad in onze line-up.

Dutch Design is doorgaans geen synoniem voor buitensporige uitspattingen. Maar een beetje overdreven en een beetje vreemd is eigenlijk best lekker. Dus duiken we het nieuwe jaar in met niets dan flamboyante overdaad in onze line-up.

Mag het een beetje meer zijn?

Toon Koehorst is curator en ontwerper van de nieuwe tentoonstelling Designing the Surface in Het Nieuwe Instituut. Hij koppelt hier tuning, decoratief schilderwerk en luster aan elkaar in een decadent leuk verhaal. Genoeg om van te smullen.

Claire Meulemeesters studeerde af met een kunstzinnig documentair portret van de intrigerende, extravagante drag ueen Salem Reed. 'We're all born naked and the rest is drag.'

Darren Smith fotografeerde 50 dragqueens onder de titel Red Light Sanctuary. Een bonte verzameling van uitgesproken en kleurrijke persoonlijkheden.

Damian O'Sullivan is productdesigner en werkt voor Hermès, waar hij werkt aan diverse series serviesgoed en porselein zoals de Rallye 24, Voyage en Ikat, Carnets d'Equateur en meest recentelijk op de collectie Equilibre d'Hermès.

Pepijn van den Nieuwendijk maakt onder de naam Cirque de Pepin schilderijen, keramiek en illustraties. Zijn ‘circus’ is een metafoor voor een plek waar alles kan gebeuren, en waarin fantastische dieren een centrale rol innemen.

Thursday Night Dinner

Voorafgaand aan de Thursday Night is er om 18.30 uur een maaltijd van verse, biologische producten in Het Nieuwe Café. Een kans om alvast van gedachten te wisselen met de sprekers, medewerkers en bezoekers van het avondprogramma. De maaltijd kost 17,50 euro, inclusief drankjes. Tot uiterlijk een dag van tevoren reserveren.

Tickets
Alvast een ticket bestellen? Klik hier.