t/m 23-02-2017, Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, Rotterdam, 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur, normaal 7,50 euro, studenten en BNO-leden 3,75 euro,

Wat is de charme van het handwerk in video, illustratie of grafisch werk?

Waarom kiezen sommige beeldmakers, terwijl het tegenwoordig zoveel makkelijker kan digitaal of met computer gestuurde apparatuur, voor het handgemaakte? Wat is de charme van het handwerk in video, illustratie of grafisch werk? Op 23 februari presenteren we handwerk in optima forma. A je to!

Sprekers

Voor het boek 'A je to! het verhaal van Buurman en Buurman' dook journalist en fotograaf Robert Lagendijk in het roemruchte verleden van de buurmannen. Lagendijk reisde hiervoor naar de bakermat van Pat en Mat: Tsjechië. Uit het boek blijkt hoezeer de animatieserie Buurman en Buurman wortelt in de Tsjechische kluscultuur. Inmiddels wordt Buurman en Buurman uitgezonden in onder meer Finland, Brazilië en Iran.

From Form is een filmstudio in Rotterdam opgericht door Jurjen Versteeg en Ashley Govers. Zij produceren commercials, titel sequenties en graphics waar de liefde voor het ruimtelijke, set-bouw en oog voor detaillering in hun eigen gebouwde wereldjes vanaf spat. Door middel van het gebruik van en het experimenteren met diverse materialen, texturen en technieken creëren zij visuele ervaringen die tot leven komen op het scherm of papier.

Sooji lee, geboren in Korea, groeide op in Jakarta, studeerde in Seoul, werkte in New York als grafisch ontwerpster en deed haar master onlangs op de Design Academy in Eindhoven. Ze werd genomineerd voor de Gijs Bakker Prijs met haar ruimtelijk afstudeerproject ‘Vakmanschap, of hoe Bodoni onderkast te schrijven’. Sooji lee omschrijft zichzelf als een ontwerpster die zowel het ruimtelijke als het grafische in haar werk betrekt. Vanuit haar methodisch denkproces ontwikkelt zij allerhande constructies die de waarden van het grafisch ontwerp op scherp zetten.

Studio Spass oftewel Jaron Korvinus en Daan Mens, combineren een intelligente benadering met een speelse gevoeligheid in al hun werk. En dat werkveld bestrijkt zowel print, branding, web, animatie, fotografie als ruimtelijk ontwerpprojecten in binnen- en buitenland. Je bent ongetwijfeld al eens werk van hen tegengekomen in de Kunsthal, de Wereld van de With, in Tent, op het Zig Zag City Architectuur festival of je kent het werk van Studio Spass van de Museum Rotterdam campagne. Vrijwel altijd werk met een humoristische ondertoon en met liefde voor de hand gemaakte sets en props.

Thursday Night Dinner

Voorafgaand aan de Thursday Night is er om 18.30 uur een maaltijd van verse, biologische producten in Het Nieuwe Café. Een kans om alvast van gedachten te wisselen met de sprekers, medewerkers en bezoekers van het avondprogramma. De maaltijd kost 17,50 euro, inclusief drankjes. Tot uiterlijk een dag van tevoren reserveren.

Tickets

Alvast een ticket bestellen? Klik hier.