31-05-2018 t/m 31-05-2018, Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, Rotterdam, 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur, normaal 7,50 euro, studenten en BNO-leden 3,75 euro (pinnen mogelijk),

Een avond met makers die het onderscheid niet maken tussen leven om te werken of werken om te leven.

Van passie tot obsessie. Makers die het onderscheid niet maken tussen leven om te werken of werken om te leven. Makers die niet te stoppen zijn als het gaat om hun grote liefde voor beeld, product of idee. Makers die geen rem zetten op zichzelf of hun creaties. Waar komt die tomeloze liefde voor het ontwerpvak vandaan? "Créer c'est vivre deux fois".

Sprekers

Studio Mals maakt kleurrijke, fantasierijke en stilistische films en illustraties. Hun werk is tastbaar en het liefst handgemaakt met een conceptuele insteek, waarin eten en machines vaak een hoofdrol spelen. Zij zijn in staat om een abstract gegeven stijlvol en met een knipoog te verbeelden.

Florentijn Hofman staat bekend om zijn speelse grote kunstwerken, waarmee hij de publieke ruimte overneemt. Wereldwijd werd hij bekend met zijn Rubber Duck, een sterk uitvergrote opblaasbare gele badeend, die in Europa, Azië en Australië gedobberd heeft. "Ik werk alleen maar aan dingen waar ik in geloof. Ik offer daar niets voor op, anders was ik wel de reclame ingegaan".

Ruben Steeman (RuSt) is grafisch ontwerper maar tekent zijn hele leven met grote maakdrift. Sinds 2002 zelfs elke avond, ook als hij druk, ziek, brak of misselijk is, tekent hij iets wat met die dag te maken heeft. Dit resulteerde in een berg van duizenden tekeningen en een heel dik boek. Inspiratie bestaat niet volgens hem. Heel veel vlieguren maken wel. 

Thursday Night Dinner

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt vanaf 18.00 uur de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à 7,50 euro zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina of aan de bar op de avond zelf. Ook is het museum tot 21.00 uur open.

Tickets

Alvast een ticket bestellen? Klik hier.

Ontwerp beeld: Studio BLT / illustratie beeld: Anna Bay & Rutger Paulusse.