t/m 03-05-2018, Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, Rotterdam, 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur, normaal 7,50 euro, studenten en BNO-leden 3,75 euro (pinnen mogelijk),

Een avond met makers die spelen met de schijn van werkelijkheid en de kijker op het verkeerde been zetten.

Tijdens deze BNO IMG LAB-avond is niets wat het lijkt. Makers die spelen met de schijn van werkelijkheid en de kijker op het verkeerde been zetten. Is het mooi of is het lelijk? Is het goed of juist slecht? Is het recht of is het krom? Is het echt of is het nep? Gezichtsbedrog, lachspiegels en beeldmanipulatie zijn een kleine greep uit de mogelijkheden om een wereld scheppen die te mooi is om waar te zijn. 

Sprekers

Daan den Houter is een multidisciplinair kunstenaar die woont en werkt in Rotterdam. Voordat hij naar de kunstacademie ging, studeerde hij Artificial Intelligence waarin hij de basis vond voor zijn werk als kunstenaar. Zijn werken onderzoeken de manier waarop we ons aanpassen en kijken naar de (kunst-)wereld en richt zich op het genereren van veranderingen op de meest voorkomende, dagelijkse dingen.

Roos Meerman gebruikt haar designmentaliteit om te innoveren en te pionieren. Door bestaande machines en gereedschappen te modificeren vindt ze nieuwe manieren om haar verbazing en bewondering voor de natuur en fysica te vertalen naar iets tastbaars. Zo koppelt ze de 3D-pinter aan muziek of laat hem vliegend een web spinnen. 

Rutger Paulusse aka Gwer ontwikkelde een voorliefde voor typografie vanuit de graffiti, studeerde af aan de St. Joost academie en realiseerde zich snel dat persoonlijke stijl en creativiteit belangrijker waren voor een ontwerperswerk dan alles wat hij 'leerde' in de klas. Een paar jaar en vele projecten later werkte hij in New York City voor het prestigieuze bureau Vault, groeide in zijn typografische, beeldende stijl. Hij werkt inmiddels vanuit Amsterdam voor toonaangevende opdrachtgevers als KLM, ING, Tommy Hilfiger, Nuon en vele anderen. 

Tamara Stoffers maakt ironische poëzie onder de titel 'Machtig Prachtig'. De collages, samengesteld uit found footage, laten een wereld zien waar perspectief en menselijke maten niet gelden. De beelden geven een nostalgisch gevoel weer over een onbekend verleden vol ruwe schoonheid en intrigerende imperfectie.

Thursday Night Dinner

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt vanaf 18.00 uur de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à 7,50 euro zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina of aan de bar op de avond zelf. Ook is het museum tot 21.00 uur open.

Tickets

Alvast een ticket bestellen? Klik hier.

Artwork: MrJune