t/m 27-03-2014, Mosa Architectural Ceramics Center (MACC), Pedro de Medinalaan 1a, Amsterdam, 10.30 uur (10.00 uur inloop), gratis,

Tweede editie in serie informatieve ochtendbijeenkomsten heeft als thema particulier opdrachtgeverschap.

BNO Interieurzaken is een serie informatieve ochtenden bij het Mosa Architectural Ceramics Center (MACC) in Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomsten worden uiteenlopende onderwerpen in de grensgebieden met interieurontwerp en -architectuur behandeld. Aansluitend op de presentaties wordt er geluncht.

Het onderwerp van de tweede editie van BNO Interieurzaken is particulier opdrachtgeverschap. Een eigen huis (ver)bouwen is een unieke kans om je woonplek helemaal te maken zoals je zelf wilt. Veel mensen denken dat dit slechts voor een kleine bevoorrechte groep bereikbaar is. De Nederlandse woningmarkt wordt nu eenmaal gedomineerd door projectontwikkelaars en bouwondernemingen die woningen bouwen waar de consument slechts een beperkte invloed op heeft. Toch bestaat de klassieke particuliere opdrachtgever nog steeds; van hen begeven zich er tegenwoordig zelfs steeds meer op de woningmarkt. Daarnaast zien we dat het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) de laatste jaren een grote vlucht neemt. Hoe ziet de relatie tussen opdrachtgever en interieurarchitect er uit? En liggen er bij CPO’s kansen voor interieurarchitecten?

Paul Seuntjens
Van kast tot kast van een huis, (interieur)architect Paul Seuntjens ontwerpt maatwerkoplossingen die altijd in een persoonlijke relatie met de opdrachtgevers tot stand komen. Paul Seuntjens gaat aan de hand van enkele cases in op zijn werk en zijn manier van werken, van acquisitie tot nazorg binnen een relatie waarbij persoonlijke aandacht en vertrouwen minstens zo belangrijk zijn als de kwaliteit van het ontwerp.

VLUGP
Menno Vergunst, partner bij VLUGP is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van Vrijburcht, een CPO-project op IJburg in Amsterdam. Vrijburcht bestaat naast 52 woon- en 17 werkruimten onder andere uit een theater, café, kinderdagverblijf en een woongroep voor licht verstandelijk gehandicapte jongeren. Menno Vergunst gaat in op de rol die VLUGP heeft gespeeld bij het proces waarbij alle verschillende wensen en verwachtingen van de toekomstige gebruikers werden geïnventariseerd en samengebracht.

OBLY
De derde spreker is David Pavlovic, een van de oprichters van OBLY. Als interactieontwerper richtte hij eerder al Dauw Design op, een bedrijf dat apps en tools voor mobiel internet ontwikkelt. Dauw Design is sinds kort onderdeel van Mobiquity. Lees hier meer over OBLY en de speciale BNO-ledenaanbieding.

Design Connector
De bijeenkomst wordt geleid door Guus van Maarschalkerweerd van Design Connector. Guus van Maarschalkerweerd heeft er zijn beroep van gemaakt om de zakelijke en de creatieve wereld op een dusdanige manier met elkaar te verbinden dat ze een duidelijke toegevoegde waarde vormen voor elkaar.

Aanmelden verloopt via femke@bno.nl o.v.v. BNO@MOSA. In verband met de catering horen we graag uiterlijk maandag 24 maart of je aanwezig bent. De bijeenkomst wordt georganiseerd in overleg met het platform BNO Interieurarchitectuur en is goed voor twee uur passende bij- en nascholing. De volgende bijeenkomsten in deze serie staan gepland voor 20 mei, 25 september en 18 november 2014.