t/m 25-09-2014, Mosa Architectural Ceramics Center (MACC), Pedro de Medinalaan 1a, Amsterdam, 10.30 uur (10.00 uur inloop), gratis,

Vierde editie uit een serie bijeenkomsten omtrent interieurarchitectuur.

BNO Interieurzaken is een serie informatieve ochtenden bij het Mosa Architectural Ceramics Center (MACC) in Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomsten worden uiteenlopende onderwerpen behandeld die raken aan de kern of juist scheren langs de grenzen van het vakgebied. Aansluitend op de presentaties wordt er geluncht.

BNO Interieurzaken van 25 september staat in het teken van tijdelijke interieurs met een zo groot mogelijke impact. Denk hierbij aan tentoonstellingen, beursstands, cafés/restaurants en (de laatste jaren) pop-up stores. Een recente ontwikkeling is de betrokkenheid van interieurarchitecten bij de ontwikkeling en realisatie van festivalsites en events. Op deze bijeenkomst opmerkelijke en uitdagende cases (met een beperkte houdbaarheidsdatum) waarbij branding en activatie centraal staan.

Programma

10.00 uur inloop
10.30 uur welkom door Patrick Aarts (BNO)
10.35 uur presentatie Linda Franse (Studio Linda Franse)
11.00 uur presentatie Hajo Reinders (Kubik)
11.25 uur Gerben van Raak (Fraai projecten) en Pieter Kraaijenbrink (Lensvelt)
11.50 uur vragen en afronding
12.00 uur uitnodigingen voor lunch door Peter Derkse (MOSA)

Sprekers

Heb je de afgelopen maanden één van de grotere muziekfestivals bezocht dan ken je het werk van interieurarchitect Linda Franse zeker. Linda is met haar team onder meer verantwoordelijk voor de zogenaamde activaties waarmee Grolsch zich aan de bezoekers presenteert. Haar betrokkenheid gaat daarbij verder dan het in- en exterieur van de Beugelbar en de Krattedraal. Zaken als deurbeleid, muziek en de manier waarop gasten door het barpersoneel worden geholpen; Studio Linda Franse levert een belangrijke bijdrage aan de uitstraling van het hele festival.

Voor opdrachtgever Puma ontwierp Kubik een uniek hospitality concept voor de Volvo Ocean Race, waarmee zo veel mogelijk impact op meerdere locaties moest worden gecreeërd. Vanuit een oorspronkelijke ontwerp van Puma City door het bureau LO-TEK, werden containers in verschillende configuraties op diverse evenementen en met verschillende functies ingezet. Ook realiseerde Kubik voor de Race het, uit kartonen pilaren opgebouwde, Camper paviljoen. Hajo Reinders zal toelichten waarom dit paviljoen een goed voorbeeld is van de bijzondere design filosofie van dit Spaanse schoenenmerk.

Een evenement voor een selecte groep mensen, maar met een enorme impact, was het Nuclear Security Summit afgelopen voorjaar in Den Haag. Gerben van Raak tekende voor de interieurs en selecteerde samen met Lensvelt Dutch Design topstukken om het World Forum mee in te richten. Via een speciale constructie op huurbasis werd o.a. de AVL Presidential Chair twee dagen lang de zetel van o.a. Obama, Merkel, Rutte en Cameron. Pieter Kraaijenbrink vertelt over de aanpassingen die deze design klassieker 'extra status' moest verlenen.

Aanmelden

Aanmelden kan via bno@bno.nl o.v.v. BNO@MOSA. In verband met de catering horen we graag uiterlijk maandag 22 september of je aanwezig bent.

De bijeenkomst wordt georganiseerd in overleg met het platform BNO Interieurarchitectuur en is goed voor twee uur passende bij- en nascholing.

De volgende bijeenkomst in deze serie staat gepland 18 november 2014. 
Meer: interieur