24-05-2016, Mosa Architectural Center, Pedro de Medinalaan 1a, Amsterdam, 09.30 - 13.30 uur,

Maak onder leiding van The Stone Twins kennis met A'DAM en de verschillende creatieve teams die verantwoordelijk zijn voor het interieur van deze voormalige Shell toren.

Helaas is aanmelden voor deze bijeenkomt niet meer mogelijk.

A’DAM is de nieuwe naam voor de Shelltoren. De oorspronkelijke toren werd ontworpen door de modernistische architect Arthur Staal in opdracht van Royal Dutch Shell. De toren was het hoofdkantoor van de multinational van 1971 tot 2009. Mei 2016 wordt A'DAM na twee jaar renovatie geopend. Het nieuwe ontwerp is van Claus van Wageningen Architects. Hoogtepunten zijn een sympathieke nieuwe gevel en vier nieuwe top-decks, waaronder een spectaculair observatiedeck en een ronddraaiend restaurant.

De multifunctionele toren huisvest een aantal toonaangevende bedrijven uit de muziek en de creatieve industrie, waaronder Gibson, ID&T, MassiveMusic, The Stone Twins, Q-Dance, WINK en verder diverse cafés en restaurants én een 110-kamers boutique hotel.
Afgezien van de bekende afkorting van Amsterdam, staat A'DAM ook voor ‘Amsterdam Dance and Music’ – een referentie aan de werkzaamheden van de eigenaren en belangrijkste huurders: Duncan Stutterheim (ID&T), Sander Groet (AIR events) en Hans Brouwer (MassiveMusic).

Het bekroonde branding- en designbureau The Stone Twins leidt sinds juli 2013 dit creatieve proces. Het bureau bedacht de naam en houdt toezicht op branding, communicatie en art direction van de verschillende design teams zoals ICRAVE, NextArchitects, NorthernLight, Rapenburg Plaza & TANK. The Stone Twins zien het als hun droomopdracht en ze zetten hun ‘witty storytelling’ en holistische ontwerpbenadering in bij vrijwel elke touchpoint.

The Stone Twins introduceren op 24 mei de design teams die verantwoordelijk zijn voor de verschillende onderdelen van A’DAM en die er samen voor zorgen dat een bezoek aan de toren een unieke onvergetelijke ervaring wordt.

Of, zoals A’DAM zegt: “I am a building of 22 stories, with many more to tell”.

Programma
09.30 ontvangst

10:00 The Stone Twins
Introduction by Declan & Garech Stone to their holistic brand vision of A’DAM Toren. 

10:20 TANK
Sanne Schenk and Tommy Kleerekoper on the design of the Loft (the most stunning Amsterdam penthouse available for rent) and private members club A’DAM&Co.

10:40 Northern Light
Peter Slavenburg will present the ideas for the LOOKOUT interactive exhibition and the giant over-the-edge swing.

11:00 Rapenburg Plaza
Tom Verheijen and Pelle Herfst will discuss the lighting design for the exterior of Amsterdam’s new icon - and for the different restaurants and bars.

11:20 NEXT Architects
Michel Schreinemachers on the concepts for the design of A’DAM Works, the 8th and 9th floors dedicated to small creative companies.

11:40 MassiveMusic
Music and sound is often overlooked in new buildings. Auke Riemersma shares the unique soundtrack devised for A’DAM.

12:00 ICRAVE
On behalf of New York based ICRAVE Jesse MacDougall will unveil their thinking behind the interior design of ‘Sir Adam’, the boutique hotel on A’DAM’s first seven floors.

12:20 Q&A
12.30 Short introduction of MOSA by Peter Derkse

Aansluitend op de presentaties wordt er geluncht.

Aanmelden is niet langer mogelijk
In verband met de catering is aanmelden mogelijk tot 11 mei via bno@bno.nl o.v.v. BNO Interieurzaken A'DAM.

De bijeenkomst wordt georganiseerd in overleg met het platform BNO Interieurarchitectuur en is goed voor twee uur passende bij- en nascholing.

Klik hier voor een overzicht van meer BNO Interieurarchitectuur.

BNO Interieurzaken is een serie informatieve ochtenden in het Mosa Architectural Center in Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomsten worden uiteenlopende onderwerpen op het gebied van interieurontwerp en -architectuur behandeld. Onderwerpen die inmiddels langskwamen in deze serie: Nieuwe werkplekconceptenParticulier OpdrachtgeverschapVisies op een duurzaam interieurBeperkt houdbaar vs maximale impactHet goede van groen, Storytelling, Retail en Herbestemming.

Wil je een onderwerp aandragen of heb je zelf een goed verhaal? Neem contact op met Patrick Aarts
Blijf op de hoogte van het gehele aanbod door een gratis abonnement op: BNO Nieuws.