t/m 18-11-2014, Mosa Architectural Ceramics Center (MACC), Pedro de Medinalaan 1a, Amsterdam, 10.30 uur (10.00 uur inloop), gratis, linda@bno.nl

Vijfde editie in deze serie bijeenkomsten omtrent interieurarchitectuur.

BNO Interieurzaken is een serie informatieve ochtenden bij het Mosa Architectural Ceramics Center (MACC) in Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomsten worden uiteenlopende onderwerpen behandeld die raken aan de kern of juist scheren langs de grenzen van het vakgebied. Aansluitend op de presentaties wordt er geluncht.

Het zou de productiviteit onder werknemers verhogen, gezondheidsklachten en stress verminderen en een algemeen positievere omgeving teweegbrengen: groen in het interieur. Daarnaast kunnen planten dienen als scheidingswand, zijn ze inzetbaar voor het verwezenlijken van zowel een strak als weelderige interieur en kan het de akoestiek in een ruimte ten goede komen. Deze BNO Interieurzaken staat daarom in het teken van interieurbeplanting.

De bijeenkomst wordt geleid door interieurarchitect Carolijn Slottje.

Programma

10.00 uur inloop
10.30 uur welkom en introductie door Carolijn Slottje (Carolijn Slottje Interior Design)
10.40 uur Koos Zuidgeest (Zuidkoop)
11.05 uur Pieter van der Pot (CUBE architecten)
11.25 uur Marieke Karssen (Into Green)
11.45 uur Carolijn Slottje (Carolijn Slottje Interior Design)
11.55 uur vragen en afronding
12.05 uur uitnodiging voor lunch door Peter Derkse (Mosa)

Sprekers

Interieurbeplanting klinkt wellicht voor veel interieurarchitecten niet als het meest spannende onderdeel van het vak, echter zien we de laatste jaren een verschuiving op het gebied van kennis en ontwikkeling rondom dit thema. Steeds vaker wordt groen op een originele manier gebruikt in het interieur (denk bijvoorbeeld aan de populaire plantenwanden). Interieurarchitect Carolijn Slottje zal ingaan op een recente toepassing: 'air planting', een manier om planten te gebruiken als ruimteverdelers.

Koos Zuidgeest is een van de grondleggers van interieurbeplanting in Nederland en verbonden aan het creatieve bedrijf Zuidkoop dat zich inzet voor een groenere leefomgeving. Zuidgeest zal met zijn expertise een aantal aspecten, zoals het belang van licht en het onderhoud van groen, toelichten.

Interieurbeplanting wint steeds meer terrein door het groeiend bewijs van de positieve effecten van omgevingsgroen. Into Green is een platform dat deze ontwikkeling wilt stimuleren en verzamelt en deelt kennis rondom interieurbeplanting. Marieke Karssen is projectleider bij Into Green en zal de visie van Into Green toelichten en dieper ingaan op het belang van groen ter bevordering van de werk- en leefomgeving.

De gemeente Amsterdam zocht voor hun pand aan de Jodenbreestraat een originele en duurzame invulling voor een multifunctionele plaza. Pieter van der Pot en Marloes van Heteren (CUBE architecten) kregen de opdracht om vooral 'out of the box' te denken in dit project. Het eindresultaat is een vernieuwende, buitengewone ruimte met een parkachtige uitstraling. CUBE zal vertellen over hun ervaring en visie rondom dit project.

Het programma is mede tot stand gekomen in overleg met VHG, Branchevereniging voor ondernemers in het groen.

Aanmelden

Aanmelden kan via linda@bno.nl o.v.v. BNO@MOSA. In verband met de catering horen we graag uiterlijk vrijdag 14 november of je aanwezig bent.

D
e bijeenkomst wordt georganiseerd in overleg met het platform BNO Interieurarchitectuur en is goed voor twee uur passende bij- en nascholing.

Voor 2015 staan opnieuw bijeenkomsten in deze serie gepland.
Meer interieur.