t/m 30-05-2017, Mosa Architectural Center, Pedro de Medinalaan 1a, Amsterdam, 10.30 uur (inloop 10.00 uur), gratis, patrick@bno.nl

Over de verleidelijke samenwerking tussen ontwerpers en hun partners.

Soms bloeit er iets bijzonders op tussen een ontwerper en een label of brand. Iets dat verder gaat dan een reguliere samenwerking en waarbij de combinatie van passie, kennis, techniek, skills en‘die klik’ overduidelijk groter is dan de som der delen. Er lijkt bij deze projecten een optimale balans te zijn tussen vrijheid en randvoorwaarden, tussen verdiepend onderzoek en de technische mogelijkheden én tussen uitdagen en verleid worden.

Bij deze bijeenkomst in de serie BNO Interieurzaken zijn drie ontwerpers uitgenodigd om aan de hand van hun werk te vertellen over de succesfactoren bij dit soort samenwerkingen. Welke criteria hanteren zij? Zijn ze actief op zoek of worden ze gevonden? Zijn er tips & tricks of andere lessen te leren? Wat voegen zij toe aan de samenwerking, zowel bewust als onverwacht? En wat doe je met een moetje, als de beoogde samenwerking ondanks alles toch geen match blijkt?

Sprekers

Naast haar eigen collectie tekende Nicolette Brunklaus eerder voor Ege Carpets. In Milaan presenteerde start-up Dutch Walltextile Company nieuwe ontwerpen voor textiele wandbekleding van haar hand.

De unieke samenwerking tussen interieurarchitect Odette Ex / Ex-interiors en Desso smaakt naar meer. Zo blijkt uit de presentatie in Milaan, waaraan ook de &Ex-collectie van Moduplus is toegevoegd.

Was de samenwerking tussen Royal Leerdam Crystal en Carina Riezebos gericht op de collectie, voor House of Hermeta is ze verantwoordelijk voor de gehele art-direction en daarmee de toekomst van dit merk.

Programma

10.30 welkom en korte introductie door Patrick Aarts (BNO)
10.35 Nicolette Brunklaus
10.55 Carina Riezebos
11.15 Odette Ex / Ex-interiors
11.35 korte introductie MOSA door Peter Derkse (MOSA)

Aansluitend wordt er geluncht.

Over BNO Interieurzaken

BNO Interieurzaken is een serie informatieve ochtenden in het Mosa Architectural Center in Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomsten worden uiteenlopende onderwerpen op het gebied van interieurontwerp en -architectuur behandeld. 

Eerder in deze serie: Theater theater!; Stationsinterieurs; Hello, I am A'DAM; The office; Herbestemming; Retail therapy; Particulier opdrachtgeverschap; Visies op een duurzaam interieur; Beperkt houdbaar vs. maximale impact; Groen in het interieur en Nieuwe werkplekconcepten. Klik hier voor een overzicht.

Aanmelden

Aanmelden, een onderwerp aandragen of heb je zelf een goed verhaal? Neem contact op met Patrick Aarts (patrick@bno.nl). Blijf op de hoogte van het gehele aanbod door een gratis abonnement op: BNO Nieuws.

Beeld

Foto 1: Urban Elegance Japaneese tree door Nicolette Brunklaus voor DWC, foto: Rinze Vegelien
Foto 2: Gala Superieur Cyaan door Carina Riezebos voor House of Hermeta Holland, foto: Frieda Mellema
Foto 3: Stone door Odette Ex voor Desso en Moduplus, foto:Alexander van Berge, styling: Bregje Nix