t/m 25-03-2015, Grafisch Museum, Rabenhauptstraat 65, Groningen, 19.00 (inloop), 19.30 (aanvang), BNO-leden gratis, Niet leden 5 euro, Studenten 3 euro, gert@bno.nl

BNO Noord organiseert een avond over Infographics en datavisualisatie.

Infographics, datavisualisatie, big data, beeld en tekst ...... BNO Noord nodigt je uit voor een avond over maar vooral mèt infographics in het Grafisch Museum in Groningen.

In het Grafisch Museum is momenteel een tentoonstelling te zien met werk van vooraanstaande makers van infographics. Aanleiding om tijdens een bijeenkomst dieper in te gaan op dit fenomeen.

Sprekers

Information designer en datajournalist Frédérik Ruys (Vizualism) werkt voor talrijke opdrachtgevers, o.a. voor de VPRO serie 'Nederland van Boven'. Tevens won hij meerdere malen de Infographics Jaarprijs.

Harry Kasemir (infographicmaker Dagblad van het Noorden) geeft een regionale inkijk en gaat ook in op hoe infographics begrepen worden.

Gert Franke is oprichter en directeur van CLEVER°FRANKE een ontwerpbureau voor informatie- en datavisualisatie. Opdrachtgevers zijn Google, Philips en Wired magazine. Voor hun ontwikkelen zij websites, apps, interactieve installaties en illustraties. Gert zal deze avond vertellen over het proces waarmee C°F tot oplossingen voor haar klanten komt.

De middag wordt afgesloten met een borrel. 

Aanmelden

Aanmelden voor deze avond kan via Gert Gerrits (gert@bno.nl of 020 6244748).

Beeld: infograhic door Kasemir Vormgeving.