t/m 10-06-2015, CBK, Trompsingel 27, Groningen, 19.30 uur (inloop), 20.00 uur (aanvang), 7,50 euro, studenten 5 euro, BNO-leden 1 euro, www.cbkgroningen.nl/webwinkel/bestellen , bno@bno.nl

Het verhaal achter goede koffie met Emiel Driesten en Douwe Stelpstra (Koffiestation) en Willem van Landeghem (Unit-30).

Wat is het goede verhaal achter koffie? Wat bepaalt onze smaak, is dat de koffie zelf, de marketing of de beleving? Is koffie zonder de bijsmaak van foute handel lekkerder? Wat doet de manier van zetten ertoe? Hoe ontwerp je een goed koffiekopje? En wie filtert deze markt?

Sprekers

Douwe Stelpstra en Emiel Driesten van Koffiestation vertellen over een andere manier van koffiebranden en produceren. En geven hun eigen visie op koffie. Als koffiebranders voelen zij zich verantwoordelijk voor de wijze waarop koffie wordt geproduceerd.

Willem van Landeghem van Unit-30 vertelt over koffiebekers. Samen met Jozephine Duker ontwerpt hij deze van keramiek in hun studio in Groningen. Willem en Jozephine begonnen hun samenwerking na hun studie, MA Design Products en MA Ceramics, aan de Royal College of Art te Londen. Nu ontwerpt het duo op eigen initiatief en voor bedrijven als Coffee United.

Kaarten

De toegangsprijs is inclusief koffie (kom s.v.p. op tijd, want het is slow koffie). Kaarten zijn te koop via de CBK webwinkel.