14-11-2013, Silo Today, Griffeweg 4, Groningen, 20.00 uur (19.30 uur zaal open), BNO-leden gratis, studenten € 2,50, overig € 5,-, www.bnoord.nl , aanmelden@bnoord.nl

MAD Multimedia over de ontwikkeling, totstandkoming en meerwaarde van serious games.

Gaming is een wereldwijde, omvangrijke industrie geworden. In deze industrie komt uit onverwachte hoek een interessante innovatie: serious gaming. In serious gaming gaat het niet om entertainment, maar staat een nuttige toepassing centraal. 

Entertainment is dus, zoals de naam het al aangeeft, niet het hoofddoel van een serious game. De games zijn praktijkgericht en kunnen worden ingezet bij bijvoorbeeld voorlichting, educatie en training. Game-elementen worden ingezet om iemand op een leuke en/of veilige manier iets aan te leren of een boodschap over te brengen. Games zijn immers uitdagend en leuk om te doen en daarnaast wordt een speler geprikkeld door de interactiviteit.

Artur van der Linden (oprichter en CEO van MAD Multimedia) zal ons meenemen in de wereld van Serious Gaming. MAD multimedia is één van de eerste bureaus die het gebruik van gaming en plezier 'evangeliseerde' voor serieuze doeleinden. Tijdens deze avond zal hij stilstaan bij vragen als 'wat is een serious game',' hoe komen ze tot stand' en 'wat is hun meerwaarde'. Tevens zal Arthur stilstaan bij de grafische uitdagingen die ten grondslag liggen aan de ontwikkeling van een serious game. 

Aanmelden verloopt via aanmelden@bnoord.nl; meld je je aan voor 13 november dan krijg je een gratis concumptie.