t/m 18-10-2012, Academie voor Popcultuur, Achter de Hoven 23, Leeuwarden, 20.00 uur, 5,- (BNO-leden en studenten AvPC gratis), www.bnoord.nl , aanmelden@bnoord.nl

Ontwerper Annelys de Vet vertelt over haar werk en de achtergronden van de Subjectieve Atlas projecten.

In 2005 maakte Annelys de Vet met studenten van de Design Academy Eindhoven de Subjectieve Atlas van Nederland. Het was het begin van een reeks projecten en er volgden Subjectieve Atlassen van Palestina, Servië, Hongarije en Mexico.

Met een Subjectieve Atlas wordt een land of regio op een heel persoonlijke manier in kaart gebracht. Dagelijkse gewoontes krijgen in de context van de atlas plots nieuwe betekenis. De culturele dialoog die ontstaat tussen de verschillende bijdragen zet persoonlijke ervaringen in een breder perspectief. Dit samenspel van bijdragen legt maatschappelijke fenomenen bloot. Klik hier voor meer achtergrondinformatie en de digitale versie van de boeken. De boeken willen een zinvolle bijdrage leveren aan de discussie rond culturele beeldvorming op een creatieve, ontwapenende en kritische manier. Op 18 oktober vertelt Annelys de Vet over haar werk en de achtergronden van de Subjectieve Atlas projecten.

Aanleiding is dat er in Leeuwarden onder andere door studenten van de Academie voor Popcultuur en vormgevers wordt gewerkt aan een Subjectieve Atlas van Fryslan. Annelys de Vet (1974 - werkt in Brussel en Amsterdam) is een grafisch ontwerper en hoofd van de ontwerpafdeling van het Sandberg Instituut Amsterdam (Masters Rietveld Academie). Haar werk onderzoekt de rol van design in relatie tot de publieke en politieke discours. 

Wie zich voor 17 oktober aanmeldt krijgt een gratis consumptie.

Platform