t/m 01-09-2016, Fooddock, Zuiderzeestraat 2, Deventer, 9.30 - 19.30 uur, BNO-leden: 85 euro, Niet-leden: 95 euro, www.facebook.com/facebooost

Helaas de workshop zit vol.

Helaas de workshop zit vol. 

Letters zijn overal om ons heen, gedrukt op papier, op je scherm, maar ook op straat, van hout, gestort in beton, gesneden uit staal. Ieder medium en iedere opdracht dicteert in feite de verschijningsvorm van een letter en toch herkennen wij deze meestal direct. Hoe kan dat? Wat maakt het dat wij in die extreme variëteit aan vormen dezelfde letters herkennen?

Zeker, een letter staat zelden op zichzelf maar wordt bijna altijd in combinatie met andere letters gebruikt. En dat helpt flink bij het herkennen van de verschillende vormen van de klanktekens. Maar wat gebeurt er als wij één letter isoleren? Tot welke grens kunnen wij de skeletvorm van een enkel teken geweld aandoen en toch nog de letter herkennen? In deze workshop gaan wij onder leiding van René Knip een studie doen naar het skelet van een enkele letter en gaan we op zoek naar de rijkdom van haar verschijningsvormen.

Iedere deelnemer ontvangt vooraf een thuisopdracht welke het uitgangspunt voor de dag zal zijn. De dag wordt ingeleid door René, hij vertelt over zijn fascinatie voor letters en hoe hij deze toepast in zijn werk. Aansluitend zal hij na aanleiding van de thuisopdracht de individuele lettertekens behandelen. Het tweede deel van de dag wordt besteed aan het onderzoek naar 'jouw' letter. Tot slot worden de resultaten van deze afzonderlijke onderzoeken gebundeld als blijvende herinnering aan deze inspirerende dag.

De dag is inclusief een Fooddock pas met daarop 15,- vrij te besteden aan eten en drinken.

Voor deze workshop dien je in bezit te zijn van een laptop met daarop Adobe Illustrator.

Programma

09.30 - Ontvangst koffie/thee

10.00 - Inleiding René Knip

10.30 - Bespreken van de individuele lettertekens

12.00 - Lunch

13.00 - Onderzoek

17.00 - Resultaten verzamelen

17.30 - Bezoek Smartlab

18.00 - Eten

19.00 - Presentatie en afsluiting.