t/m 14-06-2018, Gasfabriek Deventer, Zutphenseweg 6, Deventer, 13.30 uur (inloop), 14.00 uur (aanvang), Gratis, paperday@bno.nl

Workshops, lezingen, films, een event dat papier ademt!

Paperday is een boeiend event over papier. Het hele event ademt papier. Naast inspirerende lezingen, interessante workshops, een fascinerende film, een scoor-toffe-papieren-objecten-shop en informatieve stands van papierleveranciers en BNO kun je je ook laten inspireren door werk van collega-ontwerpers. Op een speciale tafel vol met ingezonden werk kun je lekker neuzen door allemaal toffe gerealiseerde projecten. Genoeg te doen en te beleven dus op onze Paperday op donderdag 14 juni. Mis het niet!

Programma

13.30 inloop

Machinekamer

13.55 introductie
14.00 lezing Daniëlle Verbeeten
15.00 lezing Marthe van Herk
15.55 lezing Vera van Wolferen
17.00 lezing Peter Bos
18.00 einde

Generatorruimte

14.35 workshop Daniëlle Verbeeten
15.35 documentaire Origami
16.45 workshop Vera van Wolferen

Innovatiekamer

Scoor-toffe-papieren-objecten-shop

Workshops

Workshop Folding

Daniëlle Verbeeten leert je verschillende vouwtechnieken. Je maakt je eigen variant op de beroemde tesselation van Ron Resch of je creëert je eigen driedimensionale vouwontwerp

Kosten 15 euro p.p. (max 15 personen). Meld je snel aan via paperday@bno.nl.

Workshop Majestic Wanderers

Workshop van Vera van Wolferen. Bouw je eigen papieren miniatuur camper. kom knippen, plakken en ontwerpen en stel het meest fantasierijke voertuig samen.

Kosten 15 euro p.p. (max 25 personen). Meld je snel aan via paperday@bno.nl.

Inspiratietafel

Stuur ons je mooiste, beste, fraaiste project waarin papier een belangrijk gegeven is en inspireer collega-ontwerpers met je werk.

Stuur je werk naar: Houdbaar, Havenplein 10, 7411 ME Deventer

sprekers

Daniëlle Verbeeten heeft een voorliefde voor papiervouwen. Origami. wat haar fascineert is dat origami een kunstvorm is waarbij je niets toevoegt en niets weghaalt. zij werkt met wat er is. en de mogelijkheden zijn oneindig. Daniëlle maakt prachtige creaties van papier. lampen. en daarbij is het werk van Escher een grote inspiratiebron. Daniëlle heeft haar eigen winkel in het Arnhemse Modekwartier.

Marthe van Herk is de knipkunstenaar achter Whispering Paper. alle ontwerpen worden getekend en vervolgens met de hand stukje bij beetje uitgesneden uit papier. de knipsels zijn vaak geïnspireerd op flora en fauna en kenmerken zich door de hoge mate van detaillering. de unieke ontwerpen en het tijdrovende handwerk geven ieder werk een eigen karakter. Marthe werkte onder andere voor VT Wonen, Libelle en Plint.

Vera van Wolferen maakt gedetailleerde en zorgvuldig geconstrueerde scènes van papier, karton en hout. schijnbaar gewone voorwerpen, architectonische elementen en auto's zijn samengesmolten tot magische landschappen. Vera studeerde in 2013 af met de stop-motion animatie How to Catch a Bird. in 2015 werd ze door Monocle benoemd tot een van de nieuwe generatie animatoren

Peter Bos is grafisch ontwerper bij Houdbaar. een minimalist en een gepassioneerd boekliefhebber. heeft een sterk gevoel voor typografie en is altijd op zoek naar nieuwe papiersoorten. nagenoeg elke opdracht wordt sterk beïnvloed door papierkeuze, vouwwijze of een combinatie van bijzondere materialen. en dat levert iedere keer weer verrassende concepten op

Organisatie

Paperday is een initiatief van booost (BNO Oost) en wordt georganiseerd door Solo (Steven Oost) en Houdbaar (Peter Bos).