t/m 11-06-2013, Pakhuis de Zwijger, Amsterdam, 20.00 uur, Gratis (na aanmelding), spellbound@bno.nl

Re-use meets design: over 'tweedehands' grondstoffen, ontwerpmethodes,
productieprocessen en rendement.

Tijdens deze Spellbound-avond wordt je op de hoogte gebracht over 'upcycling'. Hoe staat het ervoor met 'tweedehands' grondstoffen, ontwerpmethodes, productieprocessen en het uiteindelijke rendement?

Superuse Studios

Superuse Studios is een architectenbureau dat voorziet in duurzame strategieën voor gebouwen en design. Op hun online platform Superuse.org komen ontwerpers, architecten en andere geïnteresseerden in hergebruik van materialen, elementen en
componenten bij elkaar. Via de Oogstkaart is Superuse Studios geslaagd in het vereenvoudigen van upcycling. De Oogstkaart is een plattegrond waar bronmaterialen in kaart worden gebracht en waar je als ontwerper meteen mee aan de slag kunt gaan.

More Than Hip

More Than Hip is een groothandel en webwinkel met meerdere eigen labels. Daaronder een ecosieradenlijn van plantaardig 'ivoor', geproduceerd door vrouwengroepen in Colombia, en tassen en accessoires gemaakt van oude autobanden van het label Re3. Het traject van design naar klant behoort tot hun kwaliteiten. Zie ook morethanhip.nl.

Vij5

Vij5 is op innovatieve wijze bezig met upcycling. Vij5 is onder meer bekend van het 'Newspaperwood' dat tevens gebruikt is in de Peugeot Onyx concept car! Meer info op vij5.nl.

Overige sprekers worden bekend gemaakt op facebook.com/BNOSpellbound.

Aanmelden via spellbound@bno.nl