t/m 21-01-2014, Kapitaal, Plompetorengracht 4, Utrecht, 20.00 uur (19.30 zaal open), Gratis, www.facebook.com/bnoutrecht , utrecht@bno.nl

De eerste BNO Utrecht avond van 2014 met Grrr, Underware en Lilian Bosch.

Grrr is een interactief ontwerpbureau uit Amsterdam. Tien jaar geleden was het een van de eerste bureau’s in Nederland die de grens lieten verdwijnen tussen ontwerp en technologie. Op dit moment maken ze online en offline werk voor Melkweg, Amnesty International en Mysteryland. In een kort verhaal deelt Rolf Coppens, creative director bij Grrr, zijn ideeën over de toekomst van ons vak. Hij is benieuwd naar jullie reactie en gaat graag met jullie in gesprek.

Lilian Bosch heeft onder de titel ‘Modern Technology for Stone Age Minds’ tijdens haar afstuderen aan de HKU een halfjaar onderzoek gedaan naar de effecten die hedendaagse technologie heeft op het bestaan van de mens. Geïnspireerd door evolutionaire psychologie-theorieën over de evolutie van het menselijk lichaam en geest, zocht ze naar manieren om technologie te ontwerpen die inspeelt op de menselijke behoefte om te bewegen.
 
Underware is een (typo)grafisch ontwerp bureau dat zich specialiseert in het ontwerpen van fonts. De drie ontwerpers van Underware hebben elkaar tijdens Type and Media (KABK, Den Haag) ontmoet en werken sindsdien samen. Inmiddels hebben ze een indrukwekkende reeks lettertypes en publicaties op hun naam staan. Underware eet, ademt en droomt type. Op 21 januari komen zij in Kapitaal om over de schoonheid van letters en de kunst van het letterontwerpen te vertellen.

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door Streamtime - Total Studio Management.