t/m 20-01-2015, Kapitaal, Plompetorengracht 4, Utrecht, 19.30 uur (19.00 zaal open), BNO-leden gratis, niet-leden 5 euro, utrecht@bno.nl

Een avond met inspirerende lezingen van ATTAK, Frank Schallmaier Michiel Schuurman.

Attak is een tweekoppig ontwerpmonster uit 's-Hertogenbosch. Het werk, gebaseerd op de ethiek van subculturen, wordt gemaakt voor zowel grote als kleine opdrachtgevers, nationaal en internationaal. Het kan gezien worden als een eigen cross over tussen grafisch ontwerp, illustratie en kunst die ATTAK samenvat in het woord "Powergestaltung". Altijd op zoek naar een onverschrokken, directe en heldere beeldtaal op het scherpst van de snede.

Frank Schallmaier begon als fotograaf, maar werkt inmiddels al ruim 15 jaar als fotoredacteur bij de Volkskrant. Zijn specialiteit is het combineren van foto's, vaak van verschillende bronnen om zo een nieuw verhaal te vertellen. Als 'fotograaf zonder camera' heeft hij tevens diverse tentoonstellingen en publicaties gemaakt die o.a. waren te zien bij Stedelijk Museum in Amsterdam, FotoMuseum in Antwerpen, Arts Santa Mònica in Barcelona, MuseumsQuartier in Wenen en op het Franse fotofestival Rencontres d'Arles.

Michiel Schuurman is grafisch ontwerper en toegewijd techniekfreak. Zijn ontwerpethos: het maximale uit apparaten en programma's halen. Dit geldt voor zijn psychedelische zwart-wit posters, zijn zeefdrukken en voor zijn exotische, digitale prints voor de stoffen van Vlisco, die met honderden meters tegelijk aftrek vinden op het Afrikaanse continent. In het werk dat Michiel maakt is typografie altijd het uitgangspunt. Dinsdag 20 januari komt hij in Kapitaal meer vertellen over zijn werk en werkwijze.

Meld je aan via utrecht@bno.nl of facebook.com/bnoutrecht.

BNO Utrecht