t/m 15-03-2016, Kapitaal, Plompetorengracht 4, Utrecht, 20.00 uur (19.30 zaal open), BNO-leden gratis, niet-leden 5 euro, utrecht@bno.nl

Een avond met inspirerende lezingen van Floor Wesseling, De Dakhaas en Martijn Sandberg.

Floor Wesseling is een graffiti artiest, zeefdrukker, wildplakker, voetballer en grafisch ontwerper. Zijn liefde voor vormgeving, typografie en drukwerk ontstond op de Gerrit Rietveld Academie waar hij in 2002 afstudeerde. Floor ontwerpt identiteiten, posters, flyers, boeken, en geeft evenementen en exposities vorm. Zijn klantenkring is even divers als zijn werk; van politieke partijen tot culturele instanties en van grote sportmerken tot koekenbakkers. Zijn fascinatie voor heraldiek heeft Floor gebruikt in het project 'Blood in Blood out' door middel van het versnijden en opnieuw samenstellen van voetbalshirts. Dat project heeft onder andere geleid tot het mogen ontwerpen van het Nederlands Elftal tenue voor het WK 2014 en ook op de aankomende tenues mag Floor zijn ontwerpskills loslaten.

De Dakhaas is een onafhankelijk magazine over Utrecht. Talentvolle journalisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers uit Utrecht volgen hun eigen fascinaties en doen op eigenzinnige manier verslag. Met als resultaat openhartige columns, gewaagde reportages, kritische interviews en ontroerende fotoreportages. Drie keer per jaar verschijnt De Dakhaas als een prachtig magazine dat bij elke rechtgeaarde Utrechter op de salontafel (of de wc) hoort te liggen. Momenteel legt De Dakhaas de laatste hand aan nummer 8, deze komt uit op 1 april. Wij horen en zien graag hoe dat in zijn werk gaat.

Martijn Sandberg is beeldend kunstenaar. Zijn werk tast voortdurend grensgebieden af; tussen tekst en beeld, leesbaar en niet leesbaar, het privé- en openbaar domein. Martijn maakt Image Messages waarbij het beeld de boodschap verhult; beeld is boodschap is beeld. Tekst en typografie spelen hierbij een belangrijke rol. De directe relatie tussen het beeld met de beelddrager en omgeving komt onder andere tot uiting in zijn site-specific werken in de openbare ruimte en architectuur.

Meld je aan via utrecht@bno.nl of facebook.com/bnoutrecht.

BNO Utrecht