t/m 17-05-2016, Kapitaal, Plompetorengracht 4, Utrecht, 20.00 uur, (19.30 zaal open), BNO-leden gratis, niet-leden 5 euro, utrecht@bno.nl

Een avond met inspirerende lezingen van Thonik, From Form en Sigrid Calon.

Sigrid Calon bouwt haar werk op uit pure en geometrische patronen. Verstrengelde beelden worden op verschillende media in diverse combinaties toegepast. Het werk ontstaat door de drang en nieuwsgierigheid om te onderzoeken, ontdekken en creëren. Naast haar fascinatie voor textiel spelen intuïtie, en ratio een grote rol bij het ontwerpen. In 2012 heeft Sigrid in eigen beheer 'To the Extend of / \ | & – Within the Grid and Beyond the Pattern' gepubliceerd. Dit boek met een overzicht van haar werk heeft haar o.a. naar het MoMA en Victoria & Albert Museum gebracht.

From Form is de Rotterdamse film- en ontwerpstudio van Jurjen Versteeg en Ashley Govers. Met hun achtergronden in film en interieurontwerp nemen ze producties van begin tot eind voor hun rekening. De studio maakt sinds 2011 films, ruimtelijk- en titelontwerp. Onder andere voor Internazionale, Coffeecompany en Computer Arts magazine. Het werk van From Form wordt gekenmerkt door een combinatie van analoge en digitale technieken. Zelfgebouwde sets of props zijn herkenbare elementen in hun werk.

Thonik werd in 1993 opgericht door Nikki Gonnissen en Thomas Widdershoven. Het bureau is gespecialiseerd in visuele communicatie, interaction- en motion design. Thonik staat bekend om zijn conceptuele aanpak en krachtige beeldtaal. De studio is gevestigd in Amsterdam, maar je vindt het werk van Thonik ook in Azië, Zuid-Amerika, Rusland en verspreid in Europa. Opdrachtgevers zijn o.a. Spiral Art Centre Tokyo, VPRO, Socialistische Partij, Power Station of Art Shanghai, Centraal Museum Utrecht, Holland Festival, Museum Boijmans van Beuningen Rotterdam, Nanjing Youth Festival Nanjing en de openbare bibliotheek van Amsterdam (ObA).

Meld je aan via utrecht@bno.nl of facebook.com/bnoutrecht.

BNO Utrecht