t/m 14-07-2015, Kapitaal, Plompetorengracht 4, Utrecht, 19.30 uur (19.00 zaal open), BNO-leden gratis, niet-leden 5 euro, utrecht@bno.nl

Een nieuwe bijeenkomst van BNO Utrecht met drie inspirerende sprekers: Vruchtvlees, Rop van Mierlo en Teun Castelein.

Rop van Mierlo werkt als grafisch ontwerper en illustrator. Hij is vooral bekend vanwege zijn kleurrijke en vrolijke schilderijen en prachtige waterverftekeningen van dieren die hij maakt door middel van zijn nat-op-nat-techniek. Deze kenmerkende stijl heeft hij toegepast op illustraties in zijn boeken 'Wilde dieren' en 'Enige logica'.
Met zijn werk oogst Van Mierlo nationaal en internationaal veel lof, van Parijs tot New York. Rop van Mierlo ontving met het boek 'Wilde dieren' de Dutch Design Award voor beste Grafische Ontwerp.

Teun Castelein kan worden gezien als "artistiek ondernemer". Hij produceert naast Halbe-bier (waarvan de opbrengst naar de kunstsector gaat) ook Wietkaas. Volgens Teun "in potentie het beste exportproduct in jaren en dé kans om de Nederlandse economie uit het slop te krijgen." Zijn bekendste onderneming is het kledingmerk Allah. "Jongeren in Marokko vinden het merk helemaal te gek. Sommigen van hen worstelen met hun geloof, maar dit is een coole hedendaagse manier om hun overtuiging uit te dragen," aldus Teun. "Good business is the best art."

Vruchtvlees ontwerpt al acht jaar off- en online identiteiten waarbij 'kernachtig ontwerp, concrete oplossingen en compacte concepten' kenmerkend zijn. Het Haagse bureau werkt o.a. voor Heineken, De Bezige Bij, Gispen, VPRO, Nederlands Dans Theater, Amnesty International, NRC Next en het Oerol festival. Zij zijn ook verantwoordelijk voor het literair tijdschrift Das Magazin, een jong literair magazine dat onlangs bekroond werd met een zilveren European Design Award.

Meld je aan via utrecht@bno.nl of facebook.com/bnoutrecht.

BNO Utrecht