t/m 16-01-2018, Sensorlab, Plompetorengracht 4, Utrecht, 19.30 uur (inloop), 20.00 uur (aanvang), BNO-leden gratis, niet-leden 5 euro, studenten 3 euro, utrecht@bno.nl

Een nieuwe bijeenkomst van BNO Utrecht in Sensor Lab! Dit keer met Vincent de Boer, Karin Schwandt en Chantal Hendriksen.

Op 16 januari organiseert BNO Utrecht weer een avond met drie inspirerende lezingen. Dit keer met Vincent de Boer, Karin Schwandt en Chantal Hendriksen. Vanaf 19:30 uur ben je van harte welkom in Sensorlab!

Sprekers

Karin Schwandt is information designer. Als oprichter en eigenaar van een infographicsbureau maakte zij met haar team van 12 mensen interactieve infographics en datavisualisaties voor een breed scala aan opdrachtgevers. Nu werk zij als onafhankelijk creative director met flexibele teams aan strategische information design projecten.

Karin vertelt over de keuzes die zij maakt in haar projecten en in haar carrière, en waarom ze twee jaar geleden besloot om te stoppen met haar goed lopende bureau.

Vincent de Boer ontwikkelde al rond z’n tiende een interesse voor bijzondere letters en illustratie. Na het afronden van de academie startte Vincent samen met twee studievrienden Studio AIRPORT. Samen hebben zij visuele identiteiten, postercampagnes en websites ontworpen. Hiermee boekten ze een mooie reeks successen en wonnen een aantal indrukwekkende design awards.

In 2015 heeft Vincent de studio verlaten om zich volledig te kunnen focussen op typografische expressie. Het oude kalligrafische ambacht wordt door hem beoefent en onderzocht. Hieruit ontstaan nieuwe letters en alfabetten die vervormen tot figuren, waarin ook de interesse voor ruimtesuggestie in terug te zien is.

Chantal Hendriksen is met Studio Hendriksen in Amsterdam gevestigd. De projecten van het ontwerpbureau vloeien voort uit een grote affiniteit voor hedendaagse kunst, wat zich uit in o.a. samenwerkingen met kunstinstellingen, musea, galeries, individuele kunstenaars en fotografen en zelf geïnitieerde projecten. De studio speelt graag middels verschillende disciplines en producties met de autonomie van het vakgebied wat resulteert in werk van conceptuele en experimentele aard.

De studio is een voortzetting van haar succesvolle samenwerking met Marijke Cobbenhagen. Hendriksen is tevens initiator en oprichter van kunsttijdschrift 'You Are Cordially Invited'. Naast haar praktijk is Chantal actief als docent aan de Koninklijke Academie van Beeldende kunsten Den haag en geeft gastlessen, workshops en lezingen in binnen- en buitenland. De combinatie van deze rollen vormen een essentieel onderdeel van studioHendriksen's praktijk.

Het wordt weer een gezellige, toffe avond, dus zeker komen!

Volg BNO Utrecht ook op Facebook.