t/m 15-11-2016, Vechtclub XL, Europalaan 2B, Utrecht, 20.00 uur (19.30 zaal open), BNO-leden gratis, niet-leden 5 euro, studenten 3 euro, utrecht@bno.nl

Een avond met inspirerende lezingen van Melle Smets, Ineke Hans en Studio Spass.

Melle Smets werkt als conceptueel kunstenaar, curator en criticus in de openbare ruimte. Zijn werk richt zich op het creëren van nieuwe ontmoetingsplekken waarbij hij uitgaat van bestaande sociale structuren en lokale gebruiken. Deze relaties met de leefomgeving vormen in zijn ogen het fundament voor identiteitsvorming, eigenaarschap en gemeenschapsgevoel en zijn de basis voor een goed functionerende samenleving. Hij presenteert zo een alternatieve kijk op de leefomgeving en zet ideeën om in daden. Dit alles met het doel om een verandering op gang te krijgen en mensen te betrekken bij het vormgeven van onze leefwereld.

Ineke Hans startte haar studio in Arnhem in 1998 na een studie Product Design aan ArtEZ en een MA in Furniture Design aan het Royal College of Art in London. Aanvankelijk zette zij haar eigen meubel- en  productcollecties op, maar de laatste jaren ontwerpt ze vooral projecten voor toonaangevende internationale klanten en won daarmee vele prijzen. In 2013 opende de bijzondere Fogo Island Inn op een verafgelegen eiland tussen Canada en Groenland, waar zij als meubelontwerper bij betrokken was. In 2015 verhuisde Ineke terug naar Londen en zette daar STUDIO | SALON op: ontwerp-studio en onderzoek-salon. Met de studio werkt zij aan projecten met haar medewerkers in Nederland en met de salon onderzoekt zij 'the future of furniture design and the changing position of the designer'. Het werk van Ineke Hans is wereldwijd door musea aangekocht.

Studio Spass is een Rotterdams multidisciplinair ontwerp bureau opgericht door Jaron Korvinus en Daan Mens. Studio Spass ontwikkelt en ontwerpt identiteiten, campagnes en installaties voor uiteenlopende merken en organisaties. Het werk van de studio is een doorlopend onderzoek met verschillende technieken waarin typografie, een heldere beeldtaal en humor vaak een rol spelen. Daarnaast initieert Spass ook eigen projecten, zoals tentoonstellingen, een print swap event en is de studio met Jaron tevens mede-oprichter van het de mobiele research en design lab Letterproeftuin.

Aanmelden

Meld je aan via utrecht@bno.nl of BNO Utrecht Facebook.

Parkeren bij Vechtclub XL

Let op: na 19.30 uur en in het weekend is het hek rondom het terrein gesloten en kan er gratis geparkeerd worden aan de ventweg van de Europalaan en Koningin Wilhelminalaan. Het terrein verlaten is ten alle tijden mogelijk. Dit kan via het hek aan de Koningin Wilhelminalaan dat automatisch opent indien er rechts wordt aangehouden.

Met openbaar vervoer naar Vechtclub XL

Bushalte Anne Frankplein bevind zich pal tegenover de ingang van het terrein van Vechtclub XL. Buslijnen van Station Utrecht Centraal: 24, 29, 47, 65, 66, 74, 77, 81, 474 en 495.

Meer info over Vechtclub XL.

BNO Utrecht