t/m 14-11-2017, Sensorlab, Plompetorengracht 4, Utrecht, 19.30 uur (inloop), 20.00 uur (aanvang), BNO-leden gratis, niet-leden 5 euro, studenten 3 euro, utrecht@bno.nl

Een nieuwe bijeenkomst van BNO Utrecht op een nieuwe locatie! Dit keer met Noël Loozen, Team Thursday en Studio Hagel.

Dinsdag 14 november organiseert BNO Utrecht weer een avond met drie inspirerende lezingen. Deze keer met Noël Loozen, Team Thursday en Studio Hagel. Vanaf 19:30 uur ben je van harte welkom in Sensorlab!

Sprekers

Team Thursday is een grafisch ontwerpbureau in Rotterdam, opgericht in 2010 door Loes van Esch en Simone Trum. De focus van Team Thursday ligt vooral op ontwerp en art direction van visuele identiteiten – variërend van festivals tot boeken, tentoonstellingsontwerp en typografische installaties. In nauwe samenwerking met hun opdrachtgevers werken Loes en Simone aan projecten die gekarakteriseerd worden door een sterke vormentaal en een voorliefde voor typografie. Naast hun dagelijkse praktijk geven Loes en Simone les aan ArtEZ Arnhem en met enige regelmaat workshops en lezingen bij diverse instituten, zoals OTIS Los Angeles en Hongik University Seoul.

Mathieu Hagelaars ontwerpt als footwear designer vanuit Studio Hagel schoenen voor verschillende merken zoals Off-White en HUB. Om zichzelf te blijven inspireren en niet alleen te schetsen maar ook te maken, besloot hij vorig jaar dat hij zich iedere week vastbijt in een eigen project. Onder de hashtag #makersmonday plaatst hij elke maandag een zelfgemaakte schoen, gemaakt van onderdelen van bestaande sneakers en andere materialen, op zijn Instagram account. 'De eerste was een grap omdat ik de Adidas NMD Citysock misgreep en toen heb ik 'm zelf maar gemaakt.' Mathieu kan iedereen een #makermonday aanraden. Naast de Insta-fame die het hem opleverde, leer je er ook nog eens onwijs van!

Noël Loozen is een multi-inzetbaar talent dat zijn focus de afgelopen jaren heeft verlegd van fotografie naar het regisseursvak. Deze stap heeft inmiddels geleid tot grote successen; zijn eerste korte film 'The Hornhunter' (2014) werd vertoond op het populaire platform Nowness, terwijl zijn NTR Kort! 'Spoetnik' (2015) in première ging tijdens het prestigieuze Internationale Filmfestival in Berlijn en wereldwijd meerdere prijzen won.
Zijn meest recente films 'Botanica' en 'Limburgia' werden beiden vertoond tijdens het Nederlands Film Festival. 'Botanica' heeft oktober jl. zijn wereldpremière beleefd tijdens het Internationale Filmfestival Warschau 2017. Noël heeft altijd een fascinatie gehad voor de onkunde van het leven en de kleine universums in ons bestaan. Dit resulteert in verhalen die niemand verwacht, of beter gezegd, verhalen waarvan niemand het bestaan kent. Met zijn beeldtaal probeert Noël de schoonheid van de eenvoud weer te geven, terwijl hij op discrete wijze subtiele doch ironisch elementen toevoegt. Noël is zowel actief in de wereld van de fotografie als in de wereld van de film. Het werk dat daaruit voortkomt reflecteert zijn veelzijdige eigenschappen als maker.

Het wordt weer een mooie avond, dus zeker komen!

Facebook

Volg BNO Utrecht ook op Facebook.