t/m 20-09-2016, Kapitaal, Plompetorengracht 4, Utrecht, 20.00 uur (19.30 zaal open), BNO-leden gratis, niet-leden 5 euro, studenten 3 euro, utrecht@bno.nl

Een avond met inspirerende lezingen van Peter Bilak, Martin Pyper en Studio Mals.

Peter Bilak is als ontwerper volop actief op het gebied van editorial, grafisch en typografisch design. Daarnaast geeft hij les aan de Koninklijke Academie in Den Haag.
In 1999 begon Peter Typotheque, zijn eigen Type Foundry en ontwerpstudio. Verder gaf hij tot 2011 met Stuart Bailey het magazine Dot Dot Dot uit en runt hij samen met Satya Rajpurohit Indian Type Foundry. En alsof dat nog niet genoeg is geeft Peter sinds 2012Works that work uit, een magazine dat zich richt op 'unexpected creativity'. Met, naast inspirerende artikelen, ook een slim business-model. Laatste wapenfeit van Peter Bilak isFontstand, een Type Foundry met een interessante manier van licenseren; fonts kunnen namelijk gratis worden getest en per maand worden gehuurd. Kortom genoeg gespreksstof!

Martin Pyper is van oorsprong een Britse ontwerper maar woont en werkt sinds 1989
in Nederland. Hierdoor beheerst hij de finesse van het nederlands ontwerp maar heeft tegelijkertijd de observerende blik en het frisse perspectief van de buitenlandse outsider weten te behouden. De ontwerpen van Pyper bestaat altijd uit een mix van drie elementen namelijk; beeld, identiteit en inspiratie. Martin ontwerpt o.a. boeken, posters en huisstijlen voor diverse opdrachtgevers, zowel uit de culturele als commerciële hoek. Het werk van Martin heeft prijzen gewonnen en is opgenomen in de permanente collectie van het Stedelijk Museum. Naast ontwerper is Martin gastdocent (o.a. aan de Design Academy), blogger en hardcore boekenfetisjist.

Studio Mals is de creative studio van Martin van der Molen en Silas Nout. Mals maakt kleurrijke en stilistische films en illustraties. Het werk is tastbaar, bij voorkeur handgemaakt, en heeft een conceptuele insteek. Dit in combinatie met een speelse houding resulteert in een heldere en herkenbare visuele stijl. 
Opdrachtgevers zijn o.a Lipton Ice Tea, Orangina, Universal Music, Ziggo, Duvel, LiGA, Top Notch.

Meld je aan via utrecht@bno.nl of facebook.com/bnoutrecht.

BNO Utrecht