t/m 12-09-2017, Sensorlab, Plompetorengracht 4, Utrecht, 19.30 uur (inloop), 20.00 uur (aanvang), BNO-leden gratis, niet-leden 5 euro, studenten 3 euro, utrecht@bno.nl

Een nieuwe bijeenkomst van BNO Utrecht op een nieuwe locatie! Dit keer met Jeremy Jansen, Roel Stavorinus en Max Kisman.

Dinsdag 12 september organiseert BNO Utrecht weer een avond met drie inspirerende lezingen. Deze keer met Max Kisman,Roel Stavorinus en Jeremy Jansen. Vanaf 19:30 uur ben je van harte welkom in Sensorlab!

Jeremy Jansen ontwikkelt identiteiten en visuele concepten voor verschillende media voor een breed scala aan klanten, variërend van individuen tot instellingen. De output van zijn studio omvat (typo)grafische identiteiten, boekontwerp, publicatieprojecten, tentoonstellingsontwerpen, signage-systemen en websites. Jeremy Jansen studeerde aan Graphic Design Arnhem (ArtEZ) en ontving zijn MA-graad op de Werkplaats Typografie in 2009. Sinds 2011 geeft hij les op de grafische ontwerpafdeling van ArtEZ. Zijn werk was geselecteerd voor The Best Dutch Book Designs en hij ontving onlangs The Golden Letter voor The Best Book Design From All Over The World. Hij was daarnaast ook genomineerd voor de Dutch Design Awards en ontving The Art Director's Club Bronze Award.

Recente projecten zijn o.a. grafische identiteit De School (Amsterdam), Resistance Museum (Amsterdam), Product Design Arnhem (ArtEZ), Fuzzy Logic (Piet Zwart Instituut, Rotterdam); tentoonstellingsontwerp voor Robert Collette (Stedelijk Museum Schiedam), Holy Scripture (Museum Catharijneconvent, Utrecht) en In Real Life (Dutch Design Week / ArtEZ); Evenals boekenprojecten met kunstenaars Anne Geene en Arjan de Nooy.

Max Kisman's gebruik van computers sinds de begin jaren '80 heeft decennia lang zijn grafisch ontwerp voor drukwerk, illustraties, televisie, web- en typedesign gekenmerkt. Toch ligt de kern van zijn expressie in zijn liefde voor tekenen. Het fysieke gevoel en notie van de curve als kwaliteit in zijn (digitale) tekeningen wordt zijn handschrift. Ondertussen houdt Kisman al 30 jaar een visueel dagboek. Soms uitgesproken en soms ingehouden verhalen ze over gebeurtenissen in zijn leven. Dit najaar worden seks- en erotische tekeningen gepubliceerd in 'Sex Only, Max Kisman - dagboektekeningen 1987-2017' bij SubQ Publishers uit Amsterdam, een nieuwe uitgever van grafische romans en andere visuele verhalen.

Speciaal voor deze gelegenheid heeft Max een zeefdruk gemaakt die tijdens de avond te koop zal zijn. Voor 15 euro een originele Kisman. Hoe tof is dat!

Roel Stavorinus opereert op het snijvlak van marketing, communicatie en design. Hij is gespecialiseerd in organisatie-identiteit en geïnteresseerd in het vinden van een goede balans tussen producten en diensten, communicatie, cultuur en gedrag van een organisatie. Roel begon zijn carrière in marketing- en communicatiefuncties bij grote organisaties waarna hij een periode bij grafisch ontwerpbureaus, waaronder Designpolitie en Dietwee, werkte. Sinds 2003 werkt hij voor zichzelf als adviseur van bureaus en opdrachtgevers.

Hij werkte o.a. aan de visuele identiteit van het Centraal Museum in Utrecht en Nationale Opera & Ballet in Amsterdam. Op dit moment werkt hij voor de Kunstenbond, Stadsschouwburg Amsterdam, out-of-home mediabedrijf Ngage Media, IT-bedrijf Motion10 en het Antwerpse design en innovatiebureau Made. Roel vindt het belangrijk om kennis en inzichten te delen. Hij doet dat middels zijn artikelen in Dude en op MarketingOnline, en hij geeft een minor in Design Thinking aan de Avans Hogeschool.

Het wordt weer een gezellige, toffe avond, dus zeker komen!

Volg BNO Utrecht ook op Facebook.