t/m 12-10-2017, Stroom, Hogewal 1-9, Den Haag, 20.00 uur (inloop), 20.30 uur (start), www.facebook.com/ZefirZeven

Met lyrisch ontwerper, tekenaar, grafisch kunstenaar, letterontwerper Dennis Koot.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
Dennis Koot
Extraverte introspectie
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Lyrisch ontwerper, tekenaar, grafisch kunstenaar, letterontwerper – termen die allemaal van toepassing zijn op deze topcreatief wiens werk in maar liefst drie, vorige maand geopende tentoonstellingen zichtbaar was of nog steeds is, waaronder de solo in de affichegalerij, ‘I'll Stay By Your Side Anyway’, met zestig werken van zijn hand. Hierbij verscheen een zelfontworpen en -uitgegeven catalogus. Voor de jongste tentoonstelling van kunstenaar Philip Akkerman in Torch, ontwierp hij bijzondere lijsten die als dynamische figuren rond de werken op de muur zijn aangebracht – volgens de kunstenaar zelf is diens werk daarmee onderdeel van nieuwe werken geworden.

Koot studeerde af aan de KABK en kon direct bij Studio Dumbar aan de slag waar hij al snel werd ingezet op grote accounts zoals het Ministerie van Landbouw en Randstad. Regelmatig werd het Haagse straatbeeld verrijkt door zijn affiches voor Pulchri Studio. Die waren volgens zijn eigen kleurenscheidingen gedrukt in zuivere PMS’en waardoor zijn virtuoze ontwerpen in krachtige kleuren de aandacht opeisten. Prijswinnend werk. Vervolgens was hij jaren ontwerper voor het design tijdschrift Items – eerst bij Studio Dumbar, vanaf 2006 zelfstandig. Opvallend waren de omslagontwerpen die op zich weer affichekwaliteiten hadden.

Sinds een aantal jaar heeft hij zijn eigen ontwerppraktijk, werkt hij met Ton of Holland aan hun eigen behangserie, maakt hij vrij werk in de grafische werkplaats en geeft hij les aan de WdK academie in Rotterdam. Jaarlijks organiseert hij afficheprojecten met academiestudenten, compleet met een tentoonstelling in de affichegalerij. Daarbij vallen de maatschapplijk relevante thema’s op.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

http://www.zefir7.nl/

Follow Zefir7 on Facebook

ROUTE NAAR STROOM

v/a Hollands Spoor Tram 1 en 17, halte Mauritskade
v/a Centraal: bus 22 of 24, halte Mauritskade