t/m 29-11-2017, Bruns, Riethovensedijk 20, Bergeijk, 19.00 uur (inloop), 19.30 uur (aanvang), 22.00 uur (afsluiting), BNO-leden: gratis en voorrang inschrijven, Niet-leden: 5 euro, bnozuidwest@bno.nl

BNO Zuid vervolgt de 20 Seats reeks met een bezoek aan tentoonstellingontwerper Bruns in Bergeijk.

Bruns ontwikkelt en realiseert tentoonstellingen en hightech exhibits voor musea, science centra en informatie- en bezoekerscentra en brand experiences over de hele wereld. Daarbij werken zij nauw samen met ontwerpers.

"Nieuwsgierigheid. Dat is wat ons drijft. Ontdekken hoe dingen werken. Of waarom ze niet werken. En dan met een oplossing komen. Een oplossing die zorgt dat wat wij maken geen objecten zijn, maar echte ervaringen."

Vanaf begin 2017 is Bruns gevestigd in de voormalige Ploegstoffen-fabriek in Bergeijk. Een inmiddels gerestaureerde parel uit het Nederlands industrieel erfgoed naar ontwerp van Gerrit Rietveld middenin een tuinontwerp van Mien Ruys. Zowel het pand en de tuin zijn Rijksmonument.

De avond start met een presentatie over de realisatie van het project Nest. Ter gelegenheid van het 150-jarig jubileum van voedingsmiddelenconcern Nestlé heeft het ontwerpbureau Tinker imagineers uit Utrecht de "familie experience" Nest, met een grootte van 3500 m2, in Zwitserland ontworpen. Een open huis in Vevey aan het meer van Genève, precies op de plek waar Henri Nestlé in 1866 zijn eerste fabriek stichtte. Tinker betrok Bruns bij de ontwikkeling, engineering, productie, realisatie en installatie van dit enorme project. Aan de scenografie van Nest werkten in totaal 100 Nederlandse ontwerpers, engineers, technici en bouwers. Maarten Taborsky (Bruns) en Nils van Keulen (Tinker) geven ons met hun verhaal inzicht in de realisatie van zo'n omvangrijk belevingsontwerp.

Na de presentatie worden we rondgeleid door de monumentale werkplaats.
Als afsluiting wordt er een drankje en een hapje geserveerd.

Aanmelden

Meld je snel aan want voor deze avond is het aantal plaatsen beperkt: 20 Seats. Inschrijven: bnozuidwest@bno.nl.

Carpool

Voor bezoekers die van het openbaar vervoer afhankelijk zijn worden er vanaf de stations Tilburg en Eindhoven enkele carpoolplaatsen aangeboden. Graag meteen bij inschrijving aangeven of je hiervan gebruik wilt maken.